SitePoint Sponsor

User Tag List

Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    SitePoint Addict
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Malaysia
    Posts
    352
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    php.ini files and mail() not working

    hey guys...

    I managed to get my mail() function working... apparently! Even though there is no error/warning message when I load my website, which is under localhost, I find that I am not receiving any mails!

    My company uses a proxy server and stuff, and I managed to obtain the SMTP as well as IP address of the mail server. I first tried changing the php.ini file in C:\PHP4 but it didn't work. I then had a burst of inspiration and changed the php.ini file in C:\WINNT instead. Doing this got rid of the warnings, but where'd my email go to?? It's been 2 hours since I sent it!!

    Question: Am I doing the right thing??

    Here's what I am editing, the php.ini file in C:\WINNT

    [mail function]
    ; For Win32 only.
    SMTP = 198.175.120.143

    and then in my webpage, a line reads:
    mail("infinitium@hotmail.com", "My Subject", "Line 1\nLine 2\nLine 3");

    No error messages or warnings. I tried running my own virtual SMTP server via Internet Services Manager in Admin Tools under Windows 2000 Pro. I get a warning when I change the php.ini file to read

    mail function]
    ; For Win32 only.
    SMTP = localhost

    Any ideas? Input would be greatly appreciated!

  2. #2
    SitePoint Zealot Paul_M's Avatar
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    London
    Posts
    160
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hi

    I had a similar prob.....

    The mail() function would not give any errors....but it never arrived in my HOTMAIL inbox.....

    I finally figured out that the web hosting company's server (i used to use Portland) i was hosted on had been flagged for spamming by Hotmail and therefore the mail never reached.

    I then tried sending the mail to a smaller and less well know free email provider and the mail came through

    This could be whats happening to you....try sending the mail to some other email address.


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •