SitePoint Sponsor

User Tag List

Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    SitePoint Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    3
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    VBScript runtime (0x800A01A8) Object required: 'Application(...)'

    Hi! to all members!!!!!!!!

    i hope u are fine.......

    i m new to this forum and m here because i m in trouble plzzzz plzzzzzz help me if possible.........

    i have and "Classic ASP" web application it was running very fine but automatically now its saying error like this

    Error Type:
    Microsoft VBScript runtime (0x800A01A8)
    Object required: 'Application(...)'
    /Warranty/EzFwIncludes/General/incCommonVariables.asp, line 19


    Browser Type:
    Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1) ; .NET CLR 2.0.50727)

    Page:
    GET /Warranty/Default.asp


    after long hours of frustration now i m totally exhausted because of this error............

    plzzzzzzzzzzz plzzzzzzzzzzzzz help me if any have solution....

    i have tried it on google and i gone through first 50 searches but still i m unable to solve this **** problem........ plzzzzzzzzzzzzz help me!!!!!!!!!!!!!!

  2. #2
    SitePoint Guru
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    691
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    please don't whine.

    you must first post failing code so people can help.

  3. #3
    SitePoint Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    3
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o thanks for such a quick reply

    this is part of that code........ starting from line#19 which is causing problem

    Code:
    'Initialise the common variables.
    19 Set goWebPages                          = Application("WebPages")
    20 Set goWebImages                         = Application("WebImages")
    21 Set goWebMultimedia                     = Application("WebMultimedia")
    22 Set goWebTranslations                   = nothing
    and "WebPages" and "WebImages" type of objects are defined in global asa like this

    Code:
    Sub CommonApplications_OnStart()
        Set Application("WebPages")         = LookUpTableLoad(SS_DICPAGESPATH,0)
        Set Application("WebImages")        = LookUpTableLoad(SS_DICIMAGESPATH,0)
        Set Application("WebMultimedia")    = LookUpTableLoad(SS_DICMULTIMEDIAPATH,0)
        Set Application("WebClasses")	    = LookUpTableLoad(SS_DICCLASSESPATH,0)
    End Sub
    "DICPAGESPATH" and these variables are defined properly which are com+ components........

    actually dear it was running fine nothing changed on application side i think this somthing wrong with IIS........

  4. #4
    SitePoint Guru
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    691
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    you need to debug code with this addition

    Sub CommonApplications_OnStart()
    if not isobject(LookUpTableLoad(SS_DICPAGESPATH,0)) then
    response.write("LookUpTableLoad(SS_DICPAGESPATH,0) failed")
    end if

    'remaining code here...
    End Sub

  5. #5
    SitePoint Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    3
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yes yes yes : eye: : cool:
    finally i have solved the problem!!!!!!!!!!

    actually dear it was problem with Com+ components!!!!!!!!!

    Code:
    Set Application("WebPages")         = LookUpTableLoad(SS_DICPAGESPATH,0)
    
    <SCRIPT LANGUAGE="VBScript" RUNAT="Server">
    Function LookUpTableLoad(ByVal VirtualPath,ByVal Mode)
    
        Set LookUpTableLoad = server.CreateObject("IISSample.LookupTable")
        LookUpTableLoad.LoadValues Server.MapPath(VirtualPath), Mode
    End Function
    </SCRIPT>
    wot happened i changed my window user password ha ha ha ha but i forget to change the password saved on Components Services on loacal machine for my login.......

    so when i reset the passwords for components my application is runnig again!!!!!!!!!! yahoo!!!!!!!!!!!!!!!!


Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •