Wow Slider not working?

Hi there! i’m trying to insert the wowslider onto my page Http://hells-candy.com/lookbook.html and it’s not working. I think the js file isnt being accessed, although the test file on my desktop works fine. I’ve tried both firefox and ie, both of them have static pictures. i’ve also copied the data1 and engine1 folders to my public folder but the engine1 folder doesnt seem to be accessed, only the data1. any help? thanks!

Hi, hcgirl, and welcome to the forums. :slight_smile:

You’re right that the script isn’t being accessed. You have the path as http://hells-candy.com/[COLOR=“#FF0000”]public/[/COLOR]engine1/wowslider.js, but the file appears to be located at http://hells-candy.com/engine1/wowslider.js. I think you’ll find a similar problem with http://hells-candy.com/[COLOR=“#FF0000”]public/[/COLOR]engine1/jquery.js and http://hells-candy.com/[COLOR=“#FF0000”]public[/COLOR]engine1/style.css.

Thanks TechnoBear!
I did change the directory but that doesnt seem to be working either. To publish the files on my server i need to put the files in my “public” folder. I’ve tried just engine1/wowslider.js as well as public/engine1/wowslider.js but that doesnt seem to work either. not sure what to do!? thanks so much!

Yes, that’s pretty standard. Your files are inside that folder (so the path would be public/yourdomain/subdirectory) but you only need the bit of the URL starting with your domain to access your site. The way you have it written, it’s as if you have a subdirectory called public, which you don’t. :slight_smile:

Your files are definitely located at http://hells-candy.com/engine1/wowslider.js, http://hells-candy.com/engine1/jquery.js and http://hells-candy.com/engine1/style.css. Try entering each of those into the address bar, and you’ll see your files. :slight_smile:

The site is now reading your CSS file correctly, which confirms you have the path right. That means there must be a problem with the JavaScript, which isn’t my forte. I’ll ask one of the moderators to move this to the JavaScript forum for you.

Sounds like you uploaded the js as text and not as binary mode and every other characters comes out as Chinese.

Error: illegal character
Source File: http://hells-candy.com/engine1/jquery.js
Line: 1
Source Code:
⼪ℊ‪兵敲礠䩡癡卣物灴⁌楢牡特⁶ㄮ㐮㐠䙩硥搠⌷ㄹ㌊‪⁨瑴瀺⼯橱略特⹣潭⼊‪ਠ⨠䍯灹物杨琠㈰㄰Ⱐ䩯桮⁒敳楧ਠ⨠䑵慬楣敮獥搠畮摥爠瑨攠䵉吠潲⁇偌⁖敲獩潮′楣敮獥献ਠ⨠桴瑰㨯⽪煵敲礮潲术汩捥湳攊‪ਠ⨠䥮捬畤敳⁓楺穬攮橳ਠ⨠桴瑰㨯⽳楺穬敪献捯洯ਠ⨠䍯灹物杨琠㈰㄰Ⱐ周攠䑯橯⁆潵湤慴楯渊‪⁒敬敡獥搠畮摥爠瑨攠䵉听⁂卄Ⱐ慮搠䝐䰠䱩捥湳敳⸊‪ਠ⨠䑡瑥㨠周甠乯瘠ㄱ‱㤺〴㨵㌠㈰㄰*〵〰ਠ⨠䙩硥搠ㄱ㨱㘠ㄴ⸰㈮㈰ㄱ⁢礠坯睓汩摥爮捯洠晩硥搠扵朠⌷ㄹ㌊‪⼊⡦畮捴楯渨䔬䈩筦畮捴楯渠歡⡡ⱢⱤ⥻楦⡤㴽㵂☦愮湯摥呹灥㴽㴱⥻搽愮来瑁瑴物扵瑥⠢摡瑡ⴢ⭢⤻楦⡴祰敯映搽㴽≳瑲楮朢⥻瑲祻搽搽㴽≴牵攢㽴牵攺搽㴽≦慬獥∿晡汳攺搽㴽≮畬氢㽮畬氺Ⅳ⹩獎慎⡤⤿灡牳敆汯慴⡤⤺䩡⹴敳琨搩㽣⹰慲獥䩓低⡤⤺摽捡瑣栨攩筽挮摡瑡⡡ⱢⱤ⥽敬獥⁤㵂絲整畲渠摽晵湣瑩潮⁕⠩筲整畲渠晡汳敽晵湣瑩潮⁣愨⥻牥瑵牮⁴牵敽晵湣瑩潮愨愬戬搩筤嬰崮瑹灥㵡㭲整畲渠挮敶敮琮桡湤汥⹡灰汹⡢Ɽ⥽晵湣瑩潮⁋愨愩筶慲⁢ⱤⱥⱦⱨⱬⱫⱯⱸⱲⱁⱃ㵛崻昽孝㭨㵣⹤慴愨瑨楳ⱴ桩献湯摥呹灥㼢敶敮瑳∺≟彥癥湴獟弢⤻楦⡴祰敯映栽㴽≦畮捴楯渢⥨㴊栮敶敮瑳㭩昨ℨ愮汩癥䙩牥搽㴽瑨楳籼Ⅸ籼Ⅸ⹬楶敼籡⹢畴瑯渦♡⹴祰攽㴽≣汩捫∩⥻楦⡡⹮慭敳灡捥⥁㵒敧䕸瀨∨幼屜⸩∫愮湡浥獰慣攮獰汩琨∮∩⹪潩渨≜尮⠿㨮⩜尮⤿∩⬢⡜尮簤⤢⤻愮汩癥䙩牥搽瑨楳㭶慲⁊㵨⹬楶攮獬楣攨〩㭦潲⡫㴰㭫㱊⹬敮杴栻欫⬩筨㵊孫崻栮潲楧呹灥⹲数污捥⡘Ⱒ∩㴽㵡⹴祰政昮灵獨⡨⹳敬散瑯爩㩊⹳灬楣攨欭⴬ㄩ給㵣⡡⹴慲来琩⹣汯獥獴⡦ⱡ⹣畲牥湴呡牧整⤻漽〻景爨砽昮汥湧瑨㭯㱸㭯⬫⥻爽晛潝㭦潲⡫㴰㭫㱊⹬敮杴栻欫⬩筨㵊孫崻楦⡲⹳敬散瑯爽㴽栮獥汥捴潲☦⠡䅼籁⹴敳琨栮湡浥獰慣攩⤩筬㵲⹥汥活攽湵汬㭩昨栮灲敔祰攽㴽≭潵獥敮瑥爢籼੨⹰牥呹灥㴽㴢浯畳敬敡癥∩筡⹴祰攽栮灲敔祰攻攽挨愮牥污瑥摔慲来琩⹣汯獥獴⡨⹳敬散瑯爩嬰嵽楦⠡敼籥ℽ㵬⥃⹰畳栨筥汥洺氬桡湤汥佢樺栬汥癥氺爮汥癥汽⥽絽漽〻景爨砽䌮汥湧瑨㭯㱸㭯⬫⥻昽䍛潝㭩昨搦♦⹬敶敬㹤⥢牥慫㭡⹣畲牥湴呡牧整㵦⹥汥活愮摡瑡㵦⹨慮摬敏扪⹤慴愻愮桡湤汥佢樽昮桡湤汥佢樻䄽昮桡湤汥佢樮潲楧䡡湤汥爮慰灬礨昮敬敭ⱡ牧畭敮瑳⤻楦⡁㴽㵦慬獥籼愮楳偲潰慧慴楯湓瑯灰敤⠩⥻搽昮汥癥氻楦⡁㴽㵦慬獥⥢㵦慬獥㭩昨愮楳䥭浥摩慴敐牯灡条瑩潮却潰灥搨⤩扲敡歽絲整畲渠扽給畮捴楯渠夨愬戩筲整畲渨愦♡ℽ㴢⨢㽡⬢⸢㨢∩⭢⹲数污捥⡌愬ਢ怢⤮牥灬慣攨䵡Ⱒ☢⥽晵湣瑩潮愨愬戬搩筩昨挮楳䙵湣瑩潮⡢⤩牥瑵牮⁣⹧牥瀨愬晵湣瑩潮⡦ⱨ⥻牥瑵牮℡戮捡汬⡦ⱨⱦ⤽㴽摽⤻敬獥⁩昨戮湯摥呹灥⥲整畲渠挮杲数⡡ⱦ畮捴楯渨昩筲整畲渠昽㴽戽㴽摽⤻敬獥⁩昨瑹灥潦⁢㴽㴢獴物湧∩筶慲⁥㵣⹧牥瀨愬晵湣瑩潮⡦⥻牥瑵牮⁦⹮潤敔祰攽㴽ㅽ⤻楦⡎愮瑥獴⡢⤩牥瑵牮⁣⹦楬瑥爨戬攬Ⅴ⤻敬獥⁢㵣⹦楬瑥爨戬攩絲整畲渠挮杲数⡡ⱦ畮捴楯渨昩筲整畲渠挮楮䅲牡礨昬戩㸽〽㴽摽⥽晵湣瑩潮愨愬戩筶慲⁤㴰㭢⹥慣栨晵湣瑩潮⠩筩昨瑨楳⹮潤敎慭攽㴽⡡孤崦♡孤崮湯摥乡浥⤩筶慲⁥㵣⹤慴愨慛搫⭝⤬昽挮摡瑡⡴桩猬੥⤻楦⡥㵥☦攮敶敮瑳⥻摥汥瑥⁦⹨慮摬攻昮敶敮瑳㵻紻景爨癡爠栠楮⁥⥦潲⡶慲⁩渠敛桝⥣⹥癥湴⹡摤⡴桩猬栬敛桝孬崬敛桝孬崮摡瑡⥽絽⥽晵湣瑩潮⁏愨愬戩筢⹳牣㽣⹡橡砨筵牬㩢⹳牣ⱡ獹湣㩦慬獥Ɽ慴慔祰攺≳捲楰琢紩㩣⹧汯扡汅癡氨戮瑥硴籼戮瑥硴䍯湴敮瑼籢⹩湮敲䡔䵌籼∢⤻戮灡牥湴乯摥☦戮灡牥湴乯摥⹲敭潶敃桩汤⡢⥽晵湣瑩潮愨愬戬搩筶慲⁥㵢㴽㴢睩摴栢㽡⹯晦獥瑗楤瑨㩡⹯晦獥瑈敩杨琻楦⡤㴽㴢扯牤敲∩牥瑵牮⁥㭣⹥慣栨戽㴽≷楤瑨∿偡㩑愬晵湣瑩潮⠩筤籼⡥ⴽ灡牳敆汯慴⡣⹣獳⡡Ⱒ灡摤楮朢⭴桩猩⥼簰⤻楦⡤㴽㴢浡牧楮∩攫㵰慲獥䙬潡琨挮捳猨愬ਢ浡牧楮∫瑨楳⤩籼〻敬獥⁥ⴽ灡牳敆汯慴⡣⹣獳⡡Ⱒ扯牤敲∫瑨楳⬢坩摴栢⤩籼ぽ⤻牥瑵牮⁥給畮捴楯渠摡⡡ⱢⱤⱥ⥻楦⡣⹩獁牲慹⡢⤦♢⹬敮杴栩挮敡捨⡢ⱦ畮捴楯渨昬栩筤籼剡⹴敳琨愩㽥⡡ⱨ⤺摡⡡⬢嬢⬨瑹灥潦⁨㴽㴢潢橥捴≼籣⹩獁牲慹⡨⤿昺∢⤫≝∬栬搬攩紩㭥汳攠楦⠡搦♢ℽ湵汬☦瑹灥潦⁢㴽㴢潢橥捴∩挮楳䕭灴祏扪散琨戩㽥⡡Ⱒ∩㩣⹥慣栨戬晵湣瑩潮⡦ⱨ⥻摡⡡⬢嬢⭦⬢崢ⱨⱤⱥ⥽⤻敬獥⁥⡡Ɫ⥽晵湣瑩潮⁓⡡Ɫ⥻癡爠搽筽㭣⹥慣栨灡⹣潮捡琮慰灬礨孝Ɒ愮獬楣攨〬戩⤬晵湣瑩潮⠩筤孴桩獝㵡紩㭲整畲渠摽晵湣瑩潮ⁱ愨愩筩昨Ⅵ慛慝⥻癡爠戽挨∼∫੡⬢㸢⤮慰灥湤呯⠢扯摹∩Ɽ㵢⹣獳⠢摩獰污礢⤻戮牥浯癥⠩㭩昨搽㴽≮潮攢籼搽㴽∢⥤㴢扬潣欢㭥慛慝㵤絲整畲渠敡孡嵽晵湣瑩潮⁦愨愩筲整畲渠挮楳坩湤潷⡡⤿愺愮湯摥呹灥㴽㴹㽡⹤敦慵汴噩敷籼愮灡牥湴坩湤潷㩦慬獥絶慲⁴㵅⹤潣畭敮琬挽晵湣瑩潮⠩筦畮捴楯渠愨⥻楦⠡戮楳剥慤礩筴特筴⹤潣畭敮瑅汥浥湴⹤潓捲潬氨≬敦琢⥽捡瑣栨権筳整呩浥潵琨愬ㄩ㭲整畲湽戮牥慤礨⥽絶慲⁢㵦畮捴楯渨樬猩筲整畲渠湥眠戮普⹩湩琨樬猩紬搽䔮橑略特ⱥ㵅⸤ⱦⱨ㴯帨㼺孞㱝⨨㱛屷屗崫㸩孞㹝⨤簣⡛屷尭崫⤤⤯ⱬ㴯屓⼬欽⽞屳⬯Ɐ㴯屳⬤⼬砽⽜圯Ⱳ㴯層⼬䄽⽞㰨屷⬩屳⩜⼿㸨㼺㱜⽜ㄾ⤿␯Ⰺ䌽⽞孜崬㩻絜獝⨤⼬䨽⽜尨㼺嬢屜尯扦湲瑝籵嬰ⴹ愭晁ⵆ嵻㑽⤯本眽⼢孞≜屜湜牝⨢籴牵敼晡汳敼湵汬簭㽜搫⠿㩜⹜搪⤿⠿㩛故嵛⭜ⵝ㽜搫⤿⽧ⱉ㴯⠿㩞簺簬⤨㼺屳⩜嬩⬯本䰽⼨睥扫楴⥛⁜⽝⡛屷⹝⬩⼬朽⼨潰敲愩⠿㨮⩶敲獩潮⤿嬠尯崨孜眮崫⤯Ⱪ㴯⡭獩攩

Upload them again in binary mode.

You also need a valid current doctype or you relegate IE to the dark ages.:slight_smile:

Ok, now I’m really impressed. :spf: How did you detect that, because it looks fine in my browser? (Well, I wouldn’t know whether the JavaScript was fine or not, but it definitely wasn’t Chinese. :lol:)

If you turn the WebDev error console in Firebug it just spits out any errors for you and tells you what it sees (which is where I copied the above text from). Sometimes the errors don’t reveal much but at least they point to where the problem is. If the error means nothing to you you can usually google the error message and quite often will find a clue:)

Thanks Paul - I don’t think I’d ever have worked that one out for myself. (It didn’t help that it took me several attempts just now before I realised that enabling JavaScript in the browser might have some effect on the console. :rolleyes: )