WOW Slider NOT working in IE, any fixes?

Hello, I recently re-designed a website for a client and incorporated the WOW-Slider (photo slider) into it. It views fine in Safari and Firefox, but NOT in IE. Is there something I need to add, or take out, or do to get this to show up for IE users? Here is a link to the site:

http://www.codybedandbreakfast.com/

Here is a screenshot of what should be showing at the top of the page:

http://www.walkingstar.com/ccbab-2011-website-red/html/ccbab-2011-homepage-idea-1c.html

Any help would be appreciated. I like the slider, but will have to abandon it and find something else if I can’t get it to work for IE users.

You have some 404 issues on that page. i noticed some css files is not found and wowslider.js not found.

Mr. Ferrie, thank you for responding to my plea, I truly appreciate that you took a look and tried to help me.

The Wow-Slider itself was placed on the Template page attached to the index page. When I check it in Dreamweaver and online the paths lead to the Wow-Slider bits —

Here’s the direct link to one of the Wow-Slider images:

http://www.codybedandbreakfast.com/html/data1/images/kidsinyellowstone.jpg

Here’s a direct link to the wowslider.js:

http://www.codybedandbreakfast.com/html/engine1/wowslider.js

And if it was a problem with just the WOW-Slider then why is the rest of the header not showing up either? It was created in .html…it’s some navigation - images and some text and the logo.

Please help me get this working! It’s driving me nuts

As i said previously you need to sort out the 404 errors. I can clearly see what the issue is.


----------------------------------------------------------
http://www.codybedandbreakfast.com/engine1/wowslider.js

GET /engine1/wowslider.js HTTP/1.1
Host: www.codybedandbreakfast.com
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:10.0.1) Gecko/20100101 Firefox/10.0.1
Accept: */*
Accept-Language: en-us,en;q=0.5
Accept-Encoding: gzip, deflate
Connection: keep-alive
Referer: http://www.codybedandbreakfast.com/
Pragma: no-cache
Cache-Control: no-cache

HTTP/1.1 404 Not Found
Date: Thu, 16 Feb 2012 08:53:44 GMT
Server: Apache
Accept-Ranges: bytes
Keep-Alive: timeout=3, max=100
Connection: Keep-Alive
Transfer-Encoding: chunked
Content-Type: text/html
----------------------------------------------------------
http://www.codybedandbreakfast.com/style_idea5.css

GET /style_idea5.css HTTP/1.1
Host: www.codybedandbreakfast.com
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:10.0.1) Gecko/20100101 Firefox/10.0.1
Accept: text/css,*/*;q=0.1
Accept-Language: en-us,en;q=0.5
Accept-Encoding: gzip, deflate
Connection: keep-alive
Referer: http://www.codybedandbreakfast.com/
Pragma: no-cache
Cache-Control: no-cache

HTTP/1.1 404 Not Found
Date: Thu, 16 Feb 2012 08:53:44 GMT
Server: Apache
Accept-Ranges: bytes
Keep-Alive: timeout=3, max=100
Connection: Keep-Alive
Transfer-Encoding: chunked
Content-Type: text/html
----------------------------------------------------------
http://www.codybedandbreakfast.com/style_idea5.css

GET /style_idea5.css HTTP/1.1
Host: www.codybedandbreakfast.com
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:10.0.1) Gecko/20100101 Firefox/10.0.1
Accept: text/css,*/*;q=0.1
Accept-Language: en-us,en;q=0.5
Accept-Encoding: gzip, deflate
Connection: keep-alive
Referer: http://www.codybedandbreakfast.com/
Pragma: no-cache
Cache-Control: no-cache

HTTP/1.1 404 Not Found
Date: Thu, 16 Feb 2012 08:53:46 GMT
Server: Apache
Accept-Ranges: bytes
Keep-Alive: timeout=3, max=99
Connection: Keep-Alive
Transfer-Encoding: chunked
Content-Type: text/html
----------------------------------------------------------
http://www.codybedandbreakfast.com/menu/data.js

GET /menu/data.js HTTP/1.1
Host: www.codybedandbreakfast.com
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:10.0.1) Gecko/20100101 Firefox/10.0.1
Accept: */*
Accept-Language: en-us,en;q=0.5
Accept-Encoding: gzip, deflate
Connection: keep-alive
Referer: http://www.codybedandbreakfast.com/
Pragma: no-cache
Cache-Control: no-cache

HTTP/1.1 404 Not Found
Date: Thu, 16 Feb 2012 08:53:46 GMT
Server: Apache
Accept-Ranges: bytes
Keep-Alive: timeout=3, max=99
Connection: Keep-Alive
Transfer-Encoding: chunked
Content-Type: text/html
----------------------------------------------------------
http://www.codybedandbreakfast.com/menu/data.js

GET /menu/data.js HTTP/1.1
Host: www.codybedandbreakfast.com
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:10.0.1) Gecko/20100101 Firefox/10.0.1
Accept: */*
Accept-Language: en-us,en;q=0.5
Accept-Encoding: gzip, deflate
Connection: keep-alive
Referer: http://www.codybedandbreakfast.com/
Pragma: no-cache
Cache-Control: no-cache

HTTP/1.1 404 Not Found
Date: Thu, 16 Feb 2012 08:53:47 GMT
Server: Apache
Accept-Ranges: bytes
Keep-Alive: timeout=3, max=99
Connection: Keep-Alive
Transfer-Encoding: chunked
Content-Type: text/html
----------------------------------------------------------
http://www.codybedandbreakfast.com/assets/bco_homepage_john_muir_quote.png

GET /assets/bco_homepage_john_muir_quote.png HTTP/1.1
Host: www.codybedandbreakfast.com
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.0; rv:10.0.1) Gecko/20100101 Firefox/10.0.1
Accept: image/png,image/*;q=0.8,*/*;q=0.5
Accept-Language: en-us,en;q=0.5
Accept-Encoding: gzip, deflate
Connection: keep-alive
Referer: http://www.codybedandbreakfast.com/
Pragma: no-cache
Cache-Control: no-cache

HTTP/1.1 404 Not Found
Date: Thu, 16 Feb 2012 08:53:50 GMT
Server: Apache
Accept-Ranges: bytes
Keep-Alive: timeout=3, max=92
Connection: Keep-Alive
Transfer-Encoding: chunked
Content-Type: text/html
----------------------------------------------------------

HI,

You have the wrong path to the slider. It should be this:


<script type="text/javascript" src="http://www.codybedandbreakfast.com/html/engine1/wowslider.js"></script>

You haven’t closed the html comments around the embedded javascript so half the page goes missing in IE.


<script type="text/javascript">
[B]<!--[/B]
function MM_preloadImages() { //v3.0
  var d=document; if(d.images){ if(!d.MM_p) d.MM_p=new Array();
    var i,j=d.MM_p.length,a=MM_preloadImages.arguments; for(i=0; i<a.length; i++)
    if (a[i].indexOf("#")!=0){ d.MM_p[j]=new Image; d.MM_p[j++].src=a[i];}}
}
 </script>


It should have closing comments at the bottom.


<script type="text/javascript">
<!--
function MM_preloadImages() { //v3.0
  var d=document; if(d.images){ if(!d.MM_p) d.MM_p=new Array();
    var i,j=d.MM_p.length,a=MM_preloadImages.arguments; for(i=0; i<a.length; i++)
    if (a[i].indexOf("#")!=0){ d.MM_p[j]=new Image; d.MM_p[j++].src=a[i];}}
}
[B]-->[/B]
 </script>

Of course the javascript should be external anyway. There are other errors on the page but those are the main ones that stop the slider from working.

That’s a very old fashioned page and could do with updating to best modern practices.:slight_smile: (CSS for layout/external scripts/valid code).

Mr. O’Brien, thank you sooo so much. That worked for the homepage, and I’m so thankful. If I lived nearby I would definitely make you a pie and take it to your house. But, I’m in Wyoming.

I don’t know if you would be interested in assisting me anymore, but I am now struggling with one of the inner pages - the ‘local-area.html’. It appears to be doing the same thing as the homepage was doing. So, I’ve taken out the slider and made the header a static image. I’ve gone through and tried to make sure that the javascript has correct closing. It’s attached to the same Template as the links.html page (inner pages dwt template) and it’s working. Ugh. I’m sorry I don’t know coding well at all. But know that your help is very appreciated, at least their homepage and links page are working thanks to you.

Hi,

I’d need to see the page in the non working state to identify the problem :slight_smile:

Paul O’B, nevermind the mobile phone emulator I use (GoMo) was showing that it wasn’t working earlier today. Checking again right now it shows that it is working. Darn thing anyway. So, thank you for your help. I am thinking that this is the last site I will create using tables as the backbone, hoping. Thank you again, you’ve been a huge help to me!