Styling form input box problem

I’m trying to make my autoresponder’s form
look more visually appealing, and have made
some modifications to their basic form.

Clearly I am doing something wrong because
now the form is no longer working.

The code they provided me, that works fine:

<form action="https://app.getresponse.com/add_subscriber.html" accept-charset="utf-8" method="post">
    <input type="text" name="email"/><br/>
    <input type="hidden" name="campaign_token" value="nREaL" />
    <input type="hidden" name="thankyou_url" value="http://best-affiliate-training.com/machine"/>
    <input type="hidden" name="start_day" value="0" />
    <input type="submit" value="CLICK HERE for Free Instant Access »"/>
</form>

My modifications, which is not working:

<form action="https://app.getresponse.com/add_subscriber.html" accept-charset="utf-8" method="post">
    <input type="text" name="" style="background: url(http://cdn2.iconfinder.com/data/icons/ledicons/email.png) no-repeat #ffffff; background-position: 391px 10px;" class="email" id="optinEmail" placeholder="Enter your best email..."><br>
    <input type="hidden" name="campaign_token" value="nREaL">
    <input type="hidden" name="thankyou_url" value="http://best-affiliate-training.com/machine">
    <input type="hidden" name="start_day" value="0">
    <input type="submit" value="CLICK HERE for Free Instant Access »">
</form>

My theory is that I’ve made some basic
HTML mistake on the input email box line:

<input type="text" name="" style="background: url(http://cdn2.iconfinder.com/data/icons/ledicons/email.png) no-repeat #ffffff; background-position: 391px 10px;" class="email" id="optinEmail" placeholder="Enter your best email...">

Any help is massively appreciated.

Hi @wickedsam2, welcome to the forum!

I think your theory is right, you happen to omit the name “email” in the email input.

The mail script then can’t take that input’s value.

You are 100% correct, well spotted!

The reason I didn’t spot it is that the plugin I am using is for some reason stripping out the word email from there… I have no idea why!

Thanks for spotting it!

Now I go on a strange code hunt indeed!

If you have any ideas on my next move in hunting this down, I’d be rather grateful… but alas I fear this one is not forum advice fixable… : (

1 Like

Problem is now fully solved.

Beautiful squeeze page is now fully working.

Will be putting it on-line in the next 72 hours.

Many thanks for your help… sometimes you work on something for too long and need a fresh set of eyes… thanks for being that for me.

Hi there wickedsam2,

you may well believe that your page is beautiful, but
that, of course, is only in the eye of the the beholder. :wonky:

Perhaps you should cast your eye over the links that
may be found here…

placeholder does not replace label

coothead

Hmmm… you’ve given me something to think about.

It’s a very valid point.

And while I like the look of my page, using good web standards and usability principals is important.

Now I have to think.

ps: Always happy to hear any design / conversion tips as well. :slight_smile:

This topic was automatically closed 91 days after the last reply. New replies are no longer allowed.