Hi all,
Actually I'm not sure what is happening.
I have a gallery page here,
http://prestomarine.com/models/sdfsd...m-Gallery4.php
Jquery is creating the modal box and I'm using my own AJAX script and gallery script.

I want to use the link "this doesnt work, it should let the java script call "startss" function when page is loaded" that is displayed in the modal box.
This link sets the mode of the gallery (php) script to go into slideshow mode (it then dispays stop slideshow) BUT I have alerts in the gallery script that don't work, It's like anything javaSript is removed from the gallery script.
The other link will fire off a one shot delayed slide change from an onClick event so I know the code is working.

I set up a test link to directly view the gallery php page in slideshow mode, just click the change button. This is not meant to be functional but you can view the source for the slideshow mode.
http://prestomarine.com/z-gal.php
Notice it says, stop slideshow and you will get a number of alerts that just don't happen when you click the link that should start the slideshow (this doesn't work ...).

If you view the source on the gallery page, you can see everything I am doing to get an alert and call functions and it works when called directly but refuses to do anything within the modalbox.

In the modal box, as soon as you click the link that says this doesn't work ...., there should be popup alerts.

I have spent two days on this and it's driving me wonky.

I did find some information that jQuery strips out script tags so to outsmart jQuery I replaced all occurrences of script (lower case) to scrript but that didn't help.

Also in the gallery script I have <SCRIPT type="text/javascript" src="../../z-galhelper.php"></SCRIPT> and my apache logs do not show it being loaded or any error.

If anyone would be so kind as to look and offer suggestions, it would be greatly appreciated.