SitePoint Sponsor

User Tag List

Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    SitePoint Wizard nofel's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Earth
    Posts
    1,766
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Paypal customization

    Hello,
    I am using paypal. i have a requirement that the quantity should be available on website instead of 3rd party website i.e paypal. Given this, i am totally lost on how to do it and how can i pass on the quantity to paypal from text box. can anyone help
    All those who wander aren't lost.

  2. #2
    SitePoint Wizard bronze trophy
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Augusta, Georgia, United States
    Posts
    4,051
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Are you referring to hosting the payment form on your own site but using the paypal API on the back-end as the payment gateway? If so that is referred to as Direct Payment last time checked. However, I believe that is a paid service. Additionally, I *think Paypal requires that you implement Express Payment when using Direct Payment.
    The only code I hate more than my own is everyone else's.

  3. #3
    SitePoint Wizard nofel's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Earth
    Posts
    1,766
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by oddz View Post
    Are you referring to hosting the payment form on your own site but using the paypal API on the back-end as the payment gateway? If so that is referred to as Direct Payment last time checked. However, I believe that is a paid service. Additionally, I *think Paypal requires that you implement Express Payment when using Direct Payment.
    I have the advance paypal account.Bye default what paypal do is when you click buy now.it takes me to a checkout page where i can put quantity. But i want that quantity text box on my site.Suppose when someone enter a right value and click buy now they are taken to checkout page with same quantity.Same if they don't enter any value.it prompt for error
    All those who wander aren't lost.

  4. #4
    SitePoint Zealot 2ndmouse's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    West London
    Posts
    196
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    In my PP form I have the following line - hope it's of help

    PHP Code:
    print("<input type=\"hidden\" name=\"edit_quantity\" value=\"1\" size=\"20\">"); 
    Detect file changes remotely. SimpleSiteAudit is an early
    warning anti-hacker system which sends an alert on detection.

    PHP Find Orphan Files - Finds all the unreferenced files on your site.

  5. #5
    SitePoint Wizard nofel's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Earth
    Posts
    1,766
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by 2ndmouse View Post
    In my PP form I have the following line - hope it's of help

    PHP Code:
    print("<input type=\"hidden\" name=\"edit_quantity\" value=\"1\" size=\"20\">"); 
    that will print the value of quantity if my php is correct but i need that selected quantity to pass on when a person click buy now button to PP site.
    All those who wander aren't lost.

  6. #6
    Hosting Team Leader silver trophybronze trophy
    cpradio's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Ohio
    Posts
    4,825
    Mentioned
    142 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Can you provide the form you use to show the buy now button?
    Be sure to congratulate xMog on earning April's Member of the Month
    Go ahead and blame me, I still won't lose any sleep over it
    My Blog | My Technical Notes

  7. #7
    SitePoint Wizard nofel's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Earth
    Posts
    1,766
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Just regular paypal button code. nothing fancy, still want the form code or website url?
    All those who wander aren't lost.

  8. #8
    Hosting Team Leader silver trophybronze trophy
    cpradio's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Ohio
    Posts
    4,825
    Mentioned
    142 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Also just found this site
    https://www.paypalobjects.com/Integr...rBuyNowButtons

    It mentions you may be able to create a drop down with the name "undefined_quantity" for your Buy Now button to use to select the quantity to send to PayPal.
    Be sure to congratulate xMog on earning April's Member of the Month
    Go ahead and blame me, I still won't lose any sleep over it
    My Blog | My Technical Notes

  9. #9
    SitePoint Zealot 2ndmouse's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    West London
    Posts
    196
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    The PHP code is not relevant. Sorry, I should have posted the input line only :-

    HTML Code:
    <input type="hidden" name="edit_quantity" value="1" size="20">
    Detect file changes remotely. SimpleSiteAudit is an early
    warning anti-hacker system which sends an alert on detection.

    PHP Find Orphan Files - Finds all the unreferenced files on your site.

  10. #10
    SitePoint Wizard nofel's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Earth
    Posts
    1,766
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by 2ndmouse View Post
    The PHP code is not relevant. Sorry, I should have posted the input line only :-

    HTML Code:
    <input type="hidden" name="edit_quantity" value="1" size="20">
    should i be pasting it in the button code i got form PP. what will it do?send quantity variable to PP site?
    All those who wander aren't lost.

  11. #11
    Hosting Team Leader silver trophybronze trophy
    cpradio's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Ohio
    Posts
    4,825
    Mentioned
    142 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by nofel View Post
    should i be pasting it in the button code i got form PP. what will it do?send quantity variable to PP site?
    You would want to do it as a drop down or a text box (your choice), but something like so
    HTML Code:
    Quantity <input type="text" name="edit_quantity" value="1" />
    or a drop down
    HTML Code:
    Quantity <select name="edit_quantity"><option value="1">1</option><option value="2">2</option><option value="3">3</option><option value="4">4</option><option value="5">5</option></select>
    Place either of those in your <form> tags and it should send the quantity to PayPal, if it doesn't. Replace "edit_quantity" with "undefined_quantity"
    Be sure to congratulate xMog on earning April's Member of the Month
    Go ahead and blame me, I still won't lose any sleep over it
    My Blog | My Technical Notes

  12. #12
    SitePoint Wizard nofel's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Earth
    Posts
    1,766
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by cpradio View Post
    You would want to do it as a drop down or a text box (your choice), but something like so
    Place either of those in your <form> tags and it should send the quantity to PayPal, if it doesn't. Replace "edit_quantity" with "undefined_quantity"
    Whatever the amount is. when i click the buy now button i am taken on PP website and there the quantity remain same and the price too
    All those who wander aren't lost.

  13. #13
    SitePoint Wizard nofel's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Earth
    Posts
    1,766
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I found solution to my own problem. so just sharing for FYI if anyone needs help.
    All those who wander aren't lost.


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •