SitePoint Sponsor

User Tag List

Results 1 to 7 of 7

Hybrid View

  1. #1
    SitePoint Zealot robcub's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    London, England
    Posts
    135
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    MAMP and local WordPress install problems

    I can't get MAMP to work. Can anyone help?

    I sadly uninstalled and AppZapped MAMP and reinstalled it. Now I can't get WordPress to install. I can make a DB on PHPMyAdmin but I get "not found" when I try the WordPress install.

    I can't get the PHP info? line to work either.

    How do you troubleshoot MAMP?

  2. #2
    It's all Geek to me silver trophybronze trophy
    ralph.m's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Melbourne, AU
    Posts
    24,208
    Mentioned
    456 Post(s)
    Tagged
    8 Thread(s)
    This MAMP installation video is worth watching:

    http://drupalize.me/videos/installing-mamp-web-server

    See if you have missed any steps.

    Here is a tutorial I have bookmarked that may help with installing WP on MAMP:

    http://michaeldoig.net/4/installing-...using-mamp.htm

  3. #3
    SitePoint Zealot robcub's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    London, England
    Posts
    135
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Thanks Ralph. That video was particularly good. But I don't seem to have missed any steps.

    MAMP seems fine. I can open the Start page, I can do the PHPinfo page, I can create a database in PHPMyAdmin.

    But if I create a index.html with "hello" in it and put it into MAMP/htdocs/index.html I get: "The requested URL /MAMP/htdocs/ was not found on this server."

    Similarly WordPress doesn't work.

    I preferences for MAMP I have:
    Apache port: 8888; MySQL port: 8889
    Apache: /Applications/MAMP/htdocs

    and the URL is http://localhost:8888/MAMP/htdocs

  4. #4
    It's all Geek to me silver trophybronze trophy
    ralph.m's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Melbourne, AU
    Posts
    24,208
    Mentioned
    456 Post(s)
    Tagged
    8 Thread(s)
    If that hello file is in your /htdocs/ folder, you should find it in your browser at http://localhost:8888/ (You don't have to type the rest ... or indeed, you aren't meant to. )

  5. #5
    SitePoint Zealot robcub's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    London, England
    Posts
    135
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Thank you, thank you, thank you, Ralph.

    I'd just been using the wrong URL !!! It's working now. Hurray!!!

  6. #6
    It's all Geek to me silver trophybronze trophy
    ralph.m's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Melbourne, AU
    Posts
    24,208
    Mentioned
    456 Post(s)
    Tagged
    8 Thread(s)
    Cool.

  7. #7
    Foozle Reducer ServerStorm's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Burlington, Canada
    Posts
    2,699
    Mentioned
    89 Post(s)
    Tagged
    6 Thread(s)
    Excellent job @ralph.m ;
    ictus==""


Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •