SitePoint Sponsor

User Tag List

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    SitePoint Enthusiast polyhedra's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    84
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Curious why things arn't working

    Hey hope everyone is doing well. So I need to, from my school, connect to my home server. That means transferring files over SFTP for learning web design on my Apple MacBook Air. I assume I can not do this because of Denial Of Service Attack protected ion. I wondering why I cant even ping my raspberry Pi server, or even google.com? Any ideas, i'm going to ask my teacher tomoro.

    Thanks

  2. #2
    #titanic {float:none} silver trophy
    molona's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    from Madrid to Heaven
    Posts
    8,025
    Mentioned
    211 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    If you're going to ask your teacher, then do so

    You can't reach your home computer if you don't have the right configuration.

    Now, if you want to connect to your home computer to work as if you were in front of you, you need to set up a VPN. You can do so manually by configuring the computer to accept external connections and you would need to change your firewall/router configuration as well. Of course, that's a security ricks.

    It is much easier and secure if you use a software like logmein or similar as they use encryption among other things.

    If your assigment is that you use your own computer as a web server to access your home website... that's a different story and we'll be talking about public IP addresses and DNS servers.

  3. #3
    SitePoint Enthusiast polyhedra's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    84
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I have a raspberrypi computer actually that is my server. I have a domain name (DNS forwarding), and everything is configured appropriately. Not sure why I can't transfer files back and forth (sftp) into or even ping the thing, or let alone ping google.com.

  4. #4
    It's all Geek to me silver trophybronze trophy
    ralph.m's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Melbourne, AU
    Posts
    23,598
    Mentioned
    411 Post(s)
    Tagged
    6 Thread(s)
    Maybe dumb question: Is the home server actually turned on?

  5. #5
    SitePoint Enthusiast polyhedra's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    84
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I would have liked to be able to say turning it on fixed the problem, because sometimes the problem is that simple. Interestingly the teacher said that over the WiFi he could not use Microsoft Access over whatever port it uses. Our conclusion was that is had to do with ports being blocked. I can ping google on the wired desktop machines, but not on the laptop. After some troubleshooting I think the problem is simply that all ports overs wifi are implicitly closed, the web works though.

  6. #6
    #titanic {float:none} silver trophy
    molona's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    from Madrid to Heaven
    Posts
    8,025
    Mentioned
    211 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Good that you could spot the problem. Well done


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •