SitePoint Sponsor

User Tag List

Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    SitePoint Member
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    UK
    Posts
    15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Need advice with Nivo Slider

    The Question / help I am asking for as been asked before but i Can not see any answer for it. So need advice/help with this Nivo Slider. I have 11 images and roughly they are 34K to 50K in size.. when running my webpages from my PC and not from my server the slider runs fast with no delays.

    Am getting around 9 seconds before the first image is show, after this initialized 9 second period after the load the images run fine.

    Have seen this CSS code on net,,,, #slider img{display:block !important} or this ,,, .nivoSlider img:notfirst-child) {display:none;} and both work, and show an image from the start. But and this is the problem, The first image show's ok, then the second image show's ok BUT when the third image loads you see the first image until the third as completely loaded... and so on fourth loads but you see the first etc.

    am using jquery-1.7.1.min.js and jquery.nivo.slider2.7.1.js

    Thanks for any input ,, andy

  2. #2
    It's all Geek to me silver trophybronze trophy
    ralph.m's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Melbourne, AU
    Posts
    23,622
    Mentioned
    413 Post(s)
    Tagged
    7 Thread(s)
    Hi Andy. Are you able to post a link?

  3. #3
    SitePoint Member
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    12
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Try to display less images. If you have to have 11 images, then try decreasing the size.


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •