SitePoint Sponsor

User Tag List

Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    SitePoint Enthusiast
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    india
    Posts
    38
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    how to create sitemap

    hi everyone,

    can u please tell me that there is any posibility to create two sitemaps for one website...i have one website like (www.xxx.com )..i want to create two site maps like sitemap.xml,stemap1.xml

  2. #2
    Gre aus'm Pott gold trophysilver trophybronze trophy
    Pullo's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Germany
    Posts
    5,881
    Mentioned
    208 Post(s)
    Tagged
    12 Thread(s)
    Yeah, it's possible, although you should then list each sitemap file in a sitemap index file.
    This page will help you: http://www.sitemaps.org/protocol.html
    Especially the bit on index files: http://www.sitemaps.org/protocol.html#index

    As to how to create them. You can do it either by hand or using a free tool: http://www.xml-sitemaps.com/

  3. #3
    SitePoint Enthusiast
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    india
    Posts
    38
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    how to write multiple sitemaps into single main sitemap...is there any need to add those all sitemaps into root directory (or) add only main sitemap.xml into root directory

  4. #4
    SitePoint Enthusiast
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    india
    Posts
    38
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    thnks Pullo...thnks for ur suggestions...i have a question...is must and should to add all sitemaps into root or else main sitemap

  5. #5
    Gre aus'm Pott gold trophysilver trophybronze trophy
    Pullo's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Germany
    Posts
    5,881
    Mentioned
    208 Post(s)
    Tagged
    12 Thread(s)
    I don't think it matters, but put it this way: it wouldn't hurt.
    If I was you, I would just create one, name it whatever, and submit it to all the main search engines.
    You can also direct the search bots towards it using robots.txt
    Again, check out the protocol: http://www.sitemaps.org/protocol.html#submit_robots

  6. #6
    SitePoint Enthusiast
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    india
    Posts
    38
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    there is a reason to asked that question...i am creating that sitemap.xml dynamically using php oops...but the size of the file exceed more than 10mb...we can upload sitemap with only 10mb...

    u said there is no need of sitemap if i use robots.txt right??

  7. #7
    Gre aus'm Pott gold trophysilver trophybronze trophy
    Pullo's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Germany
    Posts
    5,881
    Mentioned
    208 Post(s)
    Tagged
    12 Thread(s)
    Quote Originally Posted by anji View Post
    i am creating that sitemap.xml dynamically using php oops...but the size of the file exceed more than 10mb...we can upload sitemap with only 10mb...
    Okay, I see.

    Quote Originally Posted by anji View Post
    u said there is no need of sitemap if i use robots.txt right??
    Not quite. You can add an entry to robots.txt which would advise search bots of the location of your sitemap index.
    This means you can call it what you want and store it in a different location than your site root.

  8. #8
    SitePoint Enthusiast
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    india
    Posts
    38
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ok Pullo...thnks for sharing your knowledge with me...see u

  9. #9
    SitePoint Enthusiast
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    india
    Posts
    38
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hey i have one more doubt regarding about uploading....present i have 4 sitemaps.. i divided sitemap into 2 parts and those are put into one main sitemap(totally 3 sitemaps)..because this is dynamically creating sitemap.xml file thats y iam dividing into 2 parts...and another sitemap i used for dispalying what are the urls avalible in mysite...

    i dont knw which one upload into google for crawling and indexing my site...can i upload 4 sitemaps into google

  10. #10
    Gre aus'm Pott gold trophysilver trophybronze trophy
    Pullo's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Germany
    Posts
    5,881
    Mentioned
    208 Post(s)
    Tagged
    12 Thread(s)
    Hi,
    If your site has multiple sitemaps of the same kind, join them under a sitemap index and submit that one, not each individual sitemap.

  11. #11
    SitePoint Enthusiast
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    india
    Posts
    38
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    my keyword density is 0.87%...is it good or not

  12. #12
    Gre aus'm Pott gold trophysilver trophybronze trophy
    Pullo's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Germany
    Posts
    5,881
    Mentioned
    208 Post(s)
    Tagged
    12 Thread(s)
    It's better to start a new thread for this, or just ask Google: http://www.google.com/search?q=what'...eyword+density


Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •