SitePoint Sponsor

User Tag List

Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    SitePoint Zealot
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    100
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Lightbulb Help with z-index on menumatic drop down menu

    I'm using a drop down menu from menumatic. It's working on all current browsers except IE 8 and safari on windows. The problem is that a video on the page is showing up in front of the menu. I have tried adjusting the z-index but it doesn't seem to work. I can post all of the code if needed but it might be easier to just look at the site.
    http://aaronhaas.com/pitchshark9/index.php?vid_id=1

    any ideas?

  2. #2
    SitePoint Mentor bronze trophy
    ronpat's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    NJ, USA
    Posts
    2,225
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Change the doctype
    from
    Code:
    <!DOCTYPE HTML >
    to
    Code:
    <!DOCTYPE html>
    and let's see if that helps.

  3. #3
    It's all Geek to me silver trophybronze trophy
    ralph.m's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Melbourne, AU
    Posts
    23,601
    Mentioned
    411 Post(s)
    Tagged
    7 Thread(s)
    Hm, try adding this to the video params:

    Code:
    <param name="wmode" value="transparent" >
    That can stop videos from standing in front of other content.

  4. #4
    SitePoint Zealot
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    100
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Thanks guys. I tried both of those suggestions and none of them worked. I went in to the menumatic css and added a high z index to a bunch of the classes and it seemed to fix the problem on IE but not safari.

  5. #5
    It's all Geek to me silver trophybronze trophy
    ralph.m's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Melbourne, AU
    Posts
    23,601
    Mentioned
    411 Post(s)
    Tagged
    7 Thread(s)
    O well, glad you fixed it. The drop down works fine on Safari Mac, and Safari Windows is very much a dead duck, so I wouldn't worry about it, TBH.

    One thing to check out, though: in all versions of IE, I get a Video Not Available message.


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •