SitePoint Sponsor

User Tag List

Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Afrika
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Nigeria
    Posts
    1,737
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    root domain e.g zzzzz.com does not work but www.zzzzz.com works ???

    Hello Guys,
    I just setup a few website on a new windows dedicated server. Without using a cpanel.

    However after adding the host names the root does not work.

    Only if I add the www

    In the glue records of the DNS, I had added *.zzzz.com and left it blank e.g. zzzz.com ( these are also present in the host names of the IIS administration)

    what am I doing wrong here ?
    thanks
    Ehi

  2. #2
    Certified Ethical Hacker silver trophybronze trophy dklynn's Avatar
    Join Date
    Feb 2002
    Location
    Auckland
    Posts
    14,680
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    afrika,

    You need to access your DNS daemon and add the non-www'd version of your domain name. Much easier done with cPanel, though, especially as it would depend upon the DNS daemon you're using.

    Regards,

    DK
    David K. Lynn - Data Koncepts is a long-time WebHostingBuzz (US/UK)
    Client and (unpaid) WHB Ambassador
    mod_rewrite Tutorial Article (setup, config, test & write
    mod_rewrite regex w/sample code) and Code Generator

  3. #3
    Afrika
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Nigeria
    Posts
    1,737
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    thanks for your reply.

    I dont know why this thread was moved to apache, as I posted it in domain names and am using windows 2008 and not a cpanel.

    I ran a check on www.intodns.com and got this error and trying to figure how to fix



    TLD Parent Check

    WARNING: Looks like the parent servers do not have information for your TLD when asked. This is ok but can be confusing




    Missing nameservers reported by parent

    FAIL: The following nameservers are listed at your nameservers as nameservers for your domain, but are not listed at the parent nameservers (see RFC2181 5.4.1). You need to make sure that these nameservers are working.If they are not working ok, you may have problems!

  4. #4
    It's all Geek to me silver trophybronze trophy
    ralph.m's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Melbourne, AU
    Posts
    24,331
    Mentioned
    463 Post(s)
    Tagged
    8 Thread(s)
    Off Topic:

    Quote Originally Posted by afrika View Post
    I dont know why this thread was moved to apache ...
    This is also a more general "Server Configuration" forum.

  5. #5
    Afrika
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Nigeria
    Posts
    1,737
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I found the solution to this.

    Basically we were not using a cpanel and setting up our DNS ourselves, so I added a blank dns to the root domain name and it worked.


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •