SitePoint Sponsor

User Tag List

Results 1 to 15 of 15

Thread: Photo problem

Hybrid View

  1. #1
    SitePoint Evangelist Barnum's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    413
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Photo problem

    This is my index page, and I want to change the photo....

    http://www.stoutstandards.com/

    I have an image in my images folder, and it is a jpg, but no matter how hard I try it just does not show up? The
    photo name here in the original is Stoutstandards3.jpg, and the one I want to change to is Stout89.jpg. Any ideas why this will not work?

  2. #2
    Life is not a malfunction gold trophysilver trophybronze trophy
    TechnoBear's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Argyll, Scotland
    Posts
    5,389
    Mentioned
    218 Post(s)
    Tagged
    5 Thread(s)
    When I try to look for www.stoutstandards.com/images/Stout89.jpg I get a 404 "Not Found" error, so there's a problem somewhere. Either the image hasn't uploaded correctly to your image folder, or there's an error in the filename. Check that it really is calledStout89.jpg, and not Stout89.jpeg, Stout89.JPG, stout89.jpg or some other minor difference in case or spelling.
    Don't be arrogant. Be kind to a koala that thinks it's a bear.

  3. #3
    SitePoint Evangelist Barnum's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    413
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Seems like any photo I substitute will not show? I am completely baffled. I checked out the name, type of file, etc.. and like I said
    no matter what I choose from my image file does not show up. Just the one photo only?

  4. #4
    Life is not a malfunction gold trophysilver trophybronze trophy
    TechnoBear's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Argyll, Scotland
    Posts
    5,389
    Mentioned
    218 Post(s)
    Tagged
    5 Thread(s)
    Are you sure you've uploaded them correctly to your images folder? I find it's quite easy to accidentally upload things to the wrong place.
    Don't be arrogant. Be kind to a koala that thinks it's a bear.

  5. #5
    SitePoint Evangelist Barnum's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    413
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yep....haven't a clue. Tried fifteen different images just to see if they would work and they do not.....

    This one is what I have had up, and it works fine

    <img src="http://www.stoutstandards.com/images/Stoutstandards3.jpg" width="800" height="600">

    When I substitute any jpg photo in place of Stoutstandards3...nothing! I checked image Stout89.jpg and can't find an error.

  6. #6
    Life is not a malfunction gold trophysilver trophybronze trophy
    TechnoBear's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Argyll, Scotland
    Posts
    5,389
    Mentioned
    218 Post(s)
    Tagged
    5 Thread(s)
    If I visit www.stoutstandards.com/images/Stoutstandards3.jpg, I see your existing picture. However, if I visit www.stoutstandards.com/images/Stout89.jpg, all I get is a 404 "Not Found" error, which is your server saying it can't find that picture at that address. As I said before, the usual reason is a mistake in the file name, or not uploading the pictures to the correct folder. If you're sure you've checked both these things and the problem isn't there, then I'm not sure what to suggest.

    I'm about to have dinner. I'll post again afterwards if inspiration strikes.
    Don't be arrogant. Be kind to a koala that thinks it's a bear.

  7. #7
    SitePoint Evangelist Barnum's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    413
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I have not uploaded the new photo...only double checking in My Doc, etc.... I will upload it now for your sake.

  8. #8
    SitePoint Evangelist Barnum's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    413
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uploaded...

  9. #9
    Life is not a malfunction gold trophysilver trophybronze trophy
    TechnoBear's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Argyll, Scotland
    Posts
    5,389
    Mentioned
    218 Post(s)
    Tagged
    5 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Barnum View Post
    I have not uploaded the new photo...only double checking in My Doc, etc.... I will upload it now for your sake.
    Sorry - I'd misunderstood.

    I've tried again now that you've uploaded it and I'm still getting the 404 "Not Found" error. I'm really at a loss as to what to suggest.

    You say you've tried replacing it with fifteen different jpgs and none of them works. Just out of interest, can you replace any other image, and can you replace Stoutstandards3.jpg with an image you're already using on your site, such as Coinhunting4.jpg?
    Don't be arrogant. Be kind to a koala that thinks it's a bear.

  10. #10
    SitePoint Evangelist Barnum's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    413
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    finally got it to work but not sure why....had to take out the http://www.stoutstandards/com and just use the <img src="images/Stout95.jpg"

  11. #11
    Life is not a malfunction gold trophysilver trophybronze trophy
    TechnoBear's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Argyll, Scotland
    Posts
    5,389
    Mentioned
    218 Post(s)
    Tagged
    5 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Barnum View Post
    finally got it to work but not sure why....had to take out the http://www.stoutstandards/com and just use the <img src="images/Stout95.jpg"
    Ah - now I know why you had the problem. I was being very dim. By using
    <img src="http://www.stoutstandards.com/images/Stoutstandards3.jpg" width="800" height="600">, you are telling the browser to look online for the image at that address. If you then substitute an image that you haven't yet uploaded, it will still look online for it, not in the local /images/ folder on your computer and of course, it won't find it. Using the relative filepath solves this problem.
    Don't be arrogant. Be kind to a koala that thinks it's a bear.

  12. #12
    Sploghm bronze trophy Victorinox's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    749
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    The image you uploaded is actually named Stout98.jpg rather than Stout89.jpg as you previously stated.

    Therefore it will work or without http://www.stoutstandards.com in the URL.

  13. #13
    SitePoint Evangelist Barnum's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    413
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I am aware of that, and it was another photo I decided to try....really. I would admit my being stupid trust me. Again thanks for everything.

  14. #14
    Life is not a malfunction gold trophysilver trophybronze trophy
    TechnoBear's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Argyll, Scotland
    Posts
    5,389
    Mentioned
    218 Post(s)
    Tagged
    5 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Victorinox View Post
    The image you uploaded is actually named Stout98.jpg rather than Stout89.jpg as you previously stated.
    Well spotted. I tried every variation I could think of, but not that one.

    Quote Originally Posted by Victorinox View Post
    Therefore it will work or without http://www.stoutstandards.com in the URL.
    It will now it's uploaded, but originally Barnum was testing locally and hadn't uploaded the new image.
    Don't be arrogant. Be kind to a koala that thinks it's a bear.


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •