SitePoint Sponsor

User Tag List

Results 1 to 4 of 4

Thread: CSS help please

  1. #1
    SitePoint Enthusiast
    Join Date
    May 2006
    Location
    UK
    Posts
    95
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    CSS help please

    I have a css file linking to my website and it is only applying some of the commands.
    I am asking it to not apply underline to links and also to justify main body text but it doesnt do this (everything else is working fine)
    This is the css;

    <style type="text/css">
    body

    h1 {text-align:left;}
    p.main {text-align:justify;}
    h1 {font:22px; color:0080FF;}
    h2 {font:18px; color:0080FF;}
    p {font:13px arial,sans-serif; color:777777;}
    A:link {color: #0059B3; font:13px text-decoration: none; }
    A:active {color: #0059B3; font:13px text-decoration: none; }
    A:visited {color: #777777; font:13px text-decoration: none; }
    A:hover {color: #000000; font:13px text-decoration: none; }
    ul.a {list-style-type:circle;}
    li.a {list-style-type:circle;}
    </style>


    This is the webpage http://curvaliciousinspiration.com/blitzit/

    Could someone help please?
    thanks in advance

  2. #2
    SitePoint Wizard bronze trophy chris.upjohn's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Melbourne, AU
    Posts
    2,191
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Your p.main selector is never going to work as no <p> element in your markup has a class of main, as for your links not removing the underline that is due to your font property not having a semicolon after 13px. On a serious note though i would HIGHLY RECOMMEND that you think about upgrading your site to XHTML or HTML5 as it is seriously outdated, don't take it the wrong way but during the next few years you will find it harder to keep updating your website due to the guys over at W3C removing old and outdated features from the HTML spec.

  3. #3
    SitePoint Enthusiast
    Join Date
    May 2006
    Location
    UK
    Posts
    95
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    thats great thank you, i have made the changed and the css works fine now.
    regarding your recommendation - how do i do this (upgrade to xhtml) i built the site using html kit. thanks

  4. #4
    SitePoint Wizard bronze trophy chris.upjohn's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Melbourne, AU
    Posts
    2,191
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Just to keep things separate make a new thread over in the HTML & XHTML forum just to clean things clean over here.

    http://www.sitepoint.com/forums/foru...HTML-and-XHTML


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •