SitePoint Sponsor

User Tag List

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    SitePoint Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    7
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    background image disappeared!!! - twilight zone stuff.

    I am desperate. I need to get this to my client Monday morning.

    Been working on it for a week. Never had a problem.

    Now, all of a sudden background image (brick007.jpg) mysteriously disappears!!

    It was working yesterday.

    Yes, I made some site updates but NEVER touched the background image on the css file. Now, today, it is just gone.

    Still shows up in my html editor preview pane. But not on any browsers.

    Tested in on other random sites of mine and it shows up there, no problem.

    IN FACT, I cannot even get a plain background COLOR to show up!

    http://millworksplace.com

    css:
    http://millworksplace.com/default.css
    body {
    margin: 0px;
    padding: 0px;
    background-image: url('images/brick007.jpg');
    font: 14px arial, Helvetica, sans-serif;
    color: #7E5752;
    }

    I'm just completely stumped. PLEASE help!!!

    Thanks!

  2. #2
    It's all Geek to me silver trophybronze trophy
    ralph.m's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Melbourne, AU
    Posts
    24,198
    Mentioned
    456 Post(s)
    Tagged
    8 Thread(s)
    You have some kind of emailmeform style sheet in there, whose default body styles are overriding your proper ones:

    Code:
    BODY {
        background-color: transparent;
        background-image: none;
        margin-top: 15px;
    }
    If you don't know how to deal with that, a quick and dirty fix is to add !important to your main style sheet:

    Code:
    body {
         background-image: url("http://millworksplace.com/images/brick007.jpg") !important;
         color: #7E5752 !important;
         font: 14px arial,Helvetica,sans-serif;
         margin: 0px !important;
         padding: 0px;
    }

  3. #3
    SitePoint Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    7
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by ralph.m View Post
    You have some kind of emailmeform style sheet in there, whose default body styles are overriding your proper ones:
    Well, that would not work. But you are my hero anyway, because once I knew where the problem was coming from, I played around with it. Since I have no control over the emailmeform css, I just added the css for the body in the html page and VOILA!! It worked!

    THANK YOU!!!!!!!!

  4. #4
    It's all Geek to me silver trophybronze trophy
    ralph.m's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Melbourne, AU
    Posts
    24,198
    Mentioned
    456 Post(s)
    Tagged
    8 Thread(s)
    Hm, it should work in the style sheet itself. It certainly works when I test it. You may just have needed to refresh the browser. Make sure to put !important before the closing colon. You'll want to do this especially if the site is to have any other pages.

    Also, did you want the gap at the top of the page? If not, don't forget !important for the margin setting also.

  5. #5
    SitePoint Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    7
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    OK, thanks man. Guess I did not add it before the closing colon or something. I'll try it again just for fun. This will be the only page.

    Thanks again, Ralph! Lifesaver!

  6. #6
    It's all Geek to me silver trophybronze trophy
    ralph.m's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Melbourne, AU
    Posts
    24,198
    Mentioned
    456 Post(s)
    Tagged
    8 Thread(s)
    Glad I could help. Hope we see you again soon!

  7. #7
    Life is not a malfunction gold trophysilver trophybronze trophy
    TechnoBear's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Argyll, Scotland
    Posts
    6,205
    Mentioned
    264 Post(s)
    Tagged
    5 Thread(s)
    Off Topic:

    Quote Originally Posted by ralph.m View Post
    Make sure to put !important before the closing colon.
    I believe you're referring to the semi-colon, not the colon. And it's a separator, not a terminator - or so I was told.

  8. #8
    billycundiff{float:left;} silver trophybronze trophy RyanReese's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Whiteford, Maryland, United States
    Posts
    13,622
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Off Topic:

    Yes it is a seperator that distinguishes one property:value from another
    Always looking for web design/development work.
    http://www.CodeFundamentals.com

  9. #9
    It's all Geek to me silver trophybronze trophy
    ralph.m's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Melbourne, AU
    Posts
    24,198
    Mentioned
    456 Post(s)
    Tagged
    8 Thread(s)
    Quote Originally Posted by TechnoBear View Post
    I believe you're referring to the semi-colon, not the colon.
    Indeed! I 'angs me 'ead in shame.


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •