SitePoint Sponsor

User Tag List

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    SitePoint Wizard GoldFire's Avatar
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Oklahoma City, OK
    Posts
    1,517
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Question Rollover Image Menu Bar Help Needed Here!!

    How do you make a rollover image menu bar? Also my menu bar is an image map....

  2. #2
    ********* Genius Mike's Avatar
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    Canada
    Posts
    5,458
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    um.. I dont think its possible (well, at least not easily) to have a mouse over with an image map.

    Aspen has a good tutorial here: http://www.sitepointforums.com/showt...threadid=81628 which has search engine friendly mouse overs. Text based are much better, IMO. You can go to www.guistuff.com and they have a generator for some text based rollovers.

    No, if you really want an imge roll over, use the search function on this forum or google, you will find tonnes of tutorials
    Last edited by naramation; Oct 29, 2002 at 19:25.
    Mike
    It's not who I am underneath, but what I do that defines me.

  3. #3
    SitePoint Wizard GoldFire's Avatar
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Oklahoma City, OK
    Posts
    1,517
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    well...I know it is possible. For example go to NeoPets

  4. #4
    ********* Genius Mike's Avatar
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    Canada
    Posts
    5,458
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hmm..very interesting...

    Does it work in all browsers?
    Mike
    It's not who I am underneath, but what I do that defines me.

  5. #5
    + platinum's Avatar
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Adelaide, Australia
    Posts
    6,441
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    No, it is not possible to have seperate rollover images within an image map (well you wouldn't want to i don't think anyway).

    if your images are sliced up it it however, every image must have a seperate "clone" image with whatever change happens when the mouse rolls over it

  6. #6
    SitePoint Wizard GoldFire's Avatar
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Oklahoma City, OK
    Posts
    1,517
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    all the browsers I have used..aol, ie....and I'm sure it works in all others since they have over 40 million users and get about 500million hits each weekend.

  7. #7
    + platinum's Avatar
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Adelaide, Australia
    Posts
    6,441
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    heh, i'd like to see, but that site is black listed here at uni (and I tell ya not many get black listed here)...

  8. #8
    SitePoint Wizard GoldFire's Avatar
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Oklahoma City, OK
    Posts
    1,517
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Originally posted by platinum
    No, it is not possible to have seperate rollover images within an image map (well you wouldn't want to i don't think anyway).

    if your images are sliced up it it however, every image must have a seperate "clone" image with whatever change happens when the mouse rolls over it
    Well, I know for a fact it is possible because..as I said before...neopets did it somehow.

  9. #9
    Non-Member Siltrince's Avatar
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    Belgium
    Posts
    304
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    You can make such menus in Image Ready.


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •