SitePoint Sponsor

User Tag List

Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    SitePoint Addict Corobori's Avatar
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Concepcion, Chile
    Posts
    395
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Angry Google webmaster tools found 1000s of 404 page not found

    I have got one issue on three websites where Google Webmaster tools found 1000s of "404 page not found" but I don't know how come he is searching those pages. For instance I am getting crawl errors for http://www.topvalais.ch/ZdRbW/Rubriques.aspx or http://www.topvalais.ch/RcjeO/ZYmXX/Rubriques.aspx or http://www.topvalais.ch/STXTP/OhbOX/Rubriques.aspx or http://www.topvalais.ch/PddjP/KWPjO/...Rubriques.aspx etc... All those pages do not exist. The real existing page is http://www.topvalais.ch/Rubriques.aspx

    Where does Google Crawler's find those URLs with garbage's characters ? Has it something to do with the URL Rewriting thing ?

    And when looking at referrer again it's something I wouldn't know where Google's crawler found them. See details here: http://www.corobori.com/sos/picTopVS.jpg

    Any clue welcome !
    Jean-Luc
    Corobori WebDesign
    Working in the Concepcion area, Chile, since 1999
    Follow us on Twitter

  2. #2
    SitePoint Member justin3163's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    10
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Is very strange. How old is your domain. Try to watch if your robots.txt is properly configurated and rebuild sitemap.
    Null script Gratis - Free premium membership logins
    ---------------------------------------------
    Traffic-Hits.com

  3. #3
    SitePoint Addict Corobori's Avatar
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Concepcion, Chile
    Posts
    395
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    The domain is about 3 years old and I have made little changes lately. Will check the robots.txt
    Jean-Luc
    Corobori WebDesign
    Working in the Concepcion area, Chile, since 1999
    Follow us on Twitter

  4. #4
    SitePoint Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    21
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Is it a autoblogs or do you have a php script that can go arise

  5. #5
    SitePoint Addict Corobori's Avatar
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Concepcion, Chile
    Posts
    395
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by benhames View Post
    Is it a autoblogs or do you have a php script that can go arise
    Home made stuff written in VB.NET
    Jean-Luc
    Corobori WebDesign
    Working in the Concepcion area, Chile, since 1999
    Follow us on Twitter

  6. #6
    SitePoint Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    21
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    That is proably it then

  7. #7
    SitePoint Addict Corobori's Avatar
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Concepcion, Chile
    Posts
    395
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by benhames View Post
    That is proably it then
    I know the problem is my code but I would like to know where.
    Jean-Luc
    Corobori WebDesign
    Working in the Concepcion area, Chile, since 1999
    Follow us on Twitter

  8. #8
    Life is not a malfunction gold trophysilver trophybronze trophy
    TechnoBear's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Argyll, Scotland
    Posts
    6,357
    Mentioned
    268 Post(s)
    Tagged
    5 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Corobori View Post
    I know the problem is my code but I would like to know where.
    In that case, you might get more help in the .NET forum. (You can click the orange flag on your post and ask a Moderator to move the thread for you, if you want.)

  9. #9
    It's all Geek to me silver trophybronze trophy
    ralph.m's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Melbourne, AU
    Posts
    24,297
    Mentioned
    460 Post(s)
    Tagged
    8 Thread(s)
    Off Topic:

    Thread moved to .NET forum.

  10. #10
    SitePoint Author silver trophybronze trophy
    wwb_99's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    Washington, DC
    Posts
    10,649
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    My bet is you have the sessions setup to fall back onto url mode. Googlebot don't take cookies so it generates urls for the bot to use to hold onto it's session.

    All that said it looks real odd.


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •