SitePoint Sponsor

User Tag List

Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    SitePoint Guru
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    england
    Posts
    819
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Question Problem Loading Page: The connection has timed out

    I have a Joomla site on a testing server that works perfectly and I'm trying to transition it over to a company's personal intranet server. When I've tried, I continuously experience the dreaded 'Problem Loading Page: The Connection Has Timed Out' error message.

    We've changed the max_execution_time from 30 1200 (didn't make any difference).

    Some other specs:
    It's on port 8000. The firewall translates the IP to the correct port on the server inside the network.
    System Windows NT WVGSSERVER 6.0 build 6002
    Server API Apache 2.0 Handler

    I'm not sure what other tests or configurations to change to get this puppy rolling correctly.

    Any information would be helpful!

  2. #2
    SitePoint Member
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    13
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    This could be a few things - maybe some kind of recursive loop just going round in circles or perhaps a server config isse - perhaps a firewall issue? Have you
    checked the php logs to see if there is any info there?

  3. #3
    Twitter: @TimIgoe silver trophy TimIgoe's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Blackpool, UK
    Posts
    1,056
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Connection has timed out could be any one of a number of things, including teh router / firewall not forwarding correctly.

    One simple test, is to try accessing a static resouce from the server - a html file or a graphic. If that fails, you need to check into the server's firewall or the network one - something isn't being routed properly.

    If they are coming back, then the server and php would be the place to look.

  4. #4
    SitePoint Member
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Try:
    Clear the cookies ('trouble' site(s) only): Tools > Options > Privacy > Cookies: "Show Cookies"
    Clear the cache: Tools > Options > Advanced > Network > Cache: "Clear Cache Now"

  5. #5
    SitePoint Member Clarkjackson's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    UK
    Posts
    21
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    It's may happened due to slow internet connection..re try

  6. #6
    SitePoint Member
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    16
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    might be a network issue? sever's lagging or somthing

  7. #7
    SitePoint Enthusiast
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    might be of two reason,s either you internet speed is slow or your server is overloaded.


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •