SitePoint Sponsor

User Tag List

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    SitePoint Guru
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    692
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    height chnage in css doesnot effect in page

    used external css file
    in which i have defined the header height . the header has image
    but though i increase of decrease the height in css , it has no effect on the page
    how do i solve it

  2. #2
    The CSS Clinic is open silver trophybronze trophy
    Paul O'B's Avatar
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Hampshire UK
    Posts
    40,546
    Mentioned
    183 Post(s)
    Tagged
    6 Thread(s)
    Code please

    To what element are you applying the height? An inline element cannot take dimensions unless it is made display:block.

    We'd need to see your code to debug.

  3. #3
    SitePoint Guru
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    692
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    rpmnetcom.com/in.htm

    the menu shld come little down & the image height shld incease

  4. #4
    The CSS Clinic is open silver trophybronze trophy
    Paul O'B's Avatar
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Hampshire UK
    Posts
    40,546
    Mentioned
    183 Post(s)
    Tagged
    6 Thread(s)
    The h1 has no height set. You just have padding holding the element open.

    Code:
    h1{padding:150px 0}
    If you want more height then increase the padding.

  5. #5
    SitePoint Guru
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    692
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hello
    Thanks a lot
    i was changing height of some other element
    Thanks


    with regards to the same i wanted to know how could i make some templates and insert it in the respective positions

    like the button menu & the news sections are same in all pages
    so if i make a template i can call it in any pages

    culd u give an example

  6. #6
    The CSS Clinic is open silver trophybronze trophy
    Paul O'B's Avatar
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Hampshire UK
    Posts
    40,546
    Mentioned
    183 Post(s)
    Tagged
    6 Thread(s)
    Quote Originally Posted by svibuk View Post

    with regards to the same i wanted to know how could i make some templates and insert it in the respective positions
    You can use Sever Side Includes (SSI/ Php includes) to automate the process.

    There are many tutorials around so best go straight there for more info.


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •