SitePoint Sponsor

User Tag List

Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Chopped Liver bronze trophy imaginekitty's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Pennsyltucky
    Posts
    1,494
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Error report - hard to diagnose because I can't get it to fail

    I've received 5 error reports from a site overnight.

    Code XML:
    Exception information:
        Exception type: System.Data.SqlClient.SqlException
        Exception message: A network-related or instance-specific error occurred while establishing a connection to SQL Server. The server was not found or was not accessible. Verify that the instance name is correct and that SQL Server is configured to allow remote connections. (provider: Named Pipes Provider, error: 40 - Could not open a connection to SQL Server)

    It would seem that it's an issue with the server but it was reported to always occur at DomainModel.Services.ConfigService.get_companyName() which occurs when my config service asks the database for the company name using ByName("Company_Name")
    Code Csharp:
    private static Func<mvCmsContext, string, Configuration> _byName =
    	CompiledQuery.Compile((mvCmsContext context, string configName) =>
    		(from c in context.Configs
    		 where c.configName == configName
    		 select c).SingleOrDefault());
    static public Configuration ByName(string configName)
    {
    	var result = (Configuration)HttpContext.Current.Cache.Get(configName);
    	if (result == null)
    	{
    		using (var context = new mvCmsContext())
    		{
    			result = _byName(context, configName);
    			HttpContext.Current.Cache.Insert(configName, result);
    		}
    	}
    	return result;
    }

    Code XML:
    Thread information:
        Thread ID: 13
        Thread account name: NT AUTHORITY\NETWORK SERVICE
        Is impersonating: False
        Stack trace:    at System.Data.ProviderBase.DbConnectionPool.GetConnection(DbConnection owningObject)
       at System.Data.ProviderBase.DbConnectionFactory.GetConnection(DbConnection owningConnection)
       at System.Data.ProviderBase.DbConnectionClosed.OpenConnection(DbConnection outerConnection, DbConnectionFactory connectionFactory)
       at System.Data.SqlClient.SqlConnection.Open()
       at System.Data.Linq.SqlClient.SqlConnectionManager.UseConnection(IConnectionUser user)
       at System.Data.Linq.SqlClient.SqlProvider.get_IsSqlCe()
       at System.Data.Linq.SqlClient.SqlProvider.InitializeProviderMode()
       at System.Data.Linq.SqlClient.SqlProvider.System.Data.Linq.Provider.IProvider.Compile(Expression query)
       at System.Data.Linq.CompiledQuery.ExecuteQuery(DataContext context, Object[] args)
       at System.Data.Linq.CompiledQuery.Invoke[TArg0,TArg1,TResult](TArg0 arg0, TArg1 arg1)
       at DomainModel.Concrete.ConfigRepository.ByName(String configName)
       at DomainModel.Services.ConfigService.get_companyName()
       at ASP.views_shared_site_master.__Render__control1(HtmlTextWriter __w, Control parameterContainer)
       at System.Web.UI.Control.RenderChildrenInternal(HtmlTextWriter writer, ICollection children)
       at System.Web.UI.Control.RenderChildrenInternal(HtmlTextWriter writer, ICollection children)
       at System.Web.UI.Page.Render(HtmlTextWriter writer)
       at System.Web.Mvc.ViewPage.Render(HtmlTextWriter writer)
       at System.Web.UI.Page.ProcessRequestMain(Boolean includeStagesBeforeAsyncPoint, Boolean includeStagesAfterAsyncPoint)

    Is it just a server glitch or am I going to have to do some debugging today? I can't get it to fail no matter what I try.

    edit - I just noticed one of the error reports was from a separate site. The first 4 were a local IP (ugh, probably the site owner) on one site between 11:00-11:04pm while the other was a chinese IP on my site at 11:07.

  2. #2
    SitePoint Guru pufa's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Portugal, Lisboa
    Posts
    947
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I would suspect server glitch... Have you looked into what was sql server doing at that time.
    backups?!
    Ciao, Rui...

  3. #3
    Chopped Liver bronze trophy imaginekitty's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Pennsyltucky
    Posts
    1,494
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by pufa View Post
    I would suspect server glitch... Have you looked into what was sql server doing at that time.
    backups?!
    It's on shared hosting. I'll ask. Thanks for the tip. I haven't had an error report for months and the even then it was a form Validation error of someone trying to spam a contact page with html links.

    I figure it failed on get_CompanyName because that's the first thing that happens on the page. It gets it for the <title>

  4. #4
    Chopped Liver bronze trophy imaginekitty's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Pennsyltucky
    Posts
    1,494
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    It looks like the error is with the database server. I got a few more errors just now and I can't connect to the database server with MSSQL Server Management Studio either.

  5. #5
    Chopped Liver bronze trophy imaginekitty's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Pennsyltucky
    Posts
    1,494
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Reports from the host show DDoS attacks at the precise times I received the error reports.


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •