SitePoint Sponsor

User Tag List

Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    SitePoint Evangelist Sikwondo's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    426
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    10 - 15 Second Loading Times

    Hi All,

    Not sure if this is the right forum to post, but I have a problem with a site whereby in IE browsers on PC, the loading times for the pages of this site take about 10-15 seconds to load. Seems like something strange is happening but I can't work out what.

    Is it to do with the embedded font? I optimised the background and in Safari on Mac they load very snappily for me.

    The URL for the site is: http://judge.pelli.co.uk/

    Be so grateful for any help.

    Thanks
    Si

  2. #2
    Non-Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    4727′35″N 2618′0″E
    Posts
    1,789
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I suspect it's about this line:
    Code:
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://judge.pelli.co.uk/index.php?css=stylesheets/vollkorn" />
    Try remove @font-face calls, see if it's still lagging.

  3. #3
    SitePoint Evangelist Sikwondo's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    426
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by noonnope View Post
    I suspect it's about this line:
    Code:
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="http://judge.pelli.co.uk/index.php?css=stylesheets/vollkorn" />
    Try remove @font-face calls, see if it's still lagging.
    It seems a little snappier now, removing the font didn't seem to make any difference.
    Is it loading fairly quickly on your machine?

    Also, in IE6, this pop up appears:

    "This page uses font that need to be temporarily installed. This is usually safe. Do you want to allow these fonts to be downloaded."

    Is this something I can't stop from happening? Does this always happen in IE6 with embedded fonts?

    Thank you

  4. #4
    Non-Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    4727′35″N 2618′0″E
    Posts
    1,789
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Sikwondo View Post
    [...] removing the font didn't seem to make any difference.
    Did you empty the cache fisrt? First time it'll load slower, downloading font files. After, the cache is used, so it will load faster. To make a difference with and without fonts, empty the cache on each attempt.



    Quote Originally Posted by Sikwondo View Post
    Is it loading fairly quickly on your machine?
    A little slower than SPF. Which is not good. But not that bad also. You have a lot of scripts, the one, in particular, preventing the rendering until all the page files are downloaded. Make use cases with and without it. Also, try and move what scripts you can at the bottom of the page.



    Quote Originally Posted by Sikwondo View Post
    Also, in IE6, this pop up appears:

    "This page uses font that need to be temporarily installed. This is usually safe. Do you want to allow these fonts to be downloaded."

    Is this something I can't stop from happening? Does this always happen in IE6 with embedded fonts?
    I don't have IE6 ready for online, so I can't really test your page. But it seems it's pop up everybody will get.

  5. #5
    The CSS Clinic is open silver trophybronze trophy
    Paul O'B's Avatar
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Hampshire UK
    Posts
    40,269
    Mentioned
    179 Post(s)
    Tagged
    6 Thread(s)
    Th page loaded a lot quicker for me in IE than it did in Firefox . Probably twice as quick in IE. @font-face will slow pages down.

    I get no pop up box in IE6. You probably have your IE security settings set to high which is why I think it asks.


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •