SitePoint Sponsor

User Tag List

Results 1 to 7 of 7

Thread: not linking?

  1. #1
    SitePoint Wizard lukeurtnowski's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Coronado
    Posts
    1,658
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    not linking?

    Once I put in the facebook code on my site the 2 links(Take a tour and Start a Chapter stopped linking why is this?
    using iframes
    http://vachi.net/
    or the javascript method
    http://vachi.net/links.html

    but if I remove the code, the links start working?\

    Any ideas...
    Thanks...
    Last edited by Paul O'B; Jan 20, 2011 at 04:48. Reason: erroneoues text removed
    "Oh, and Jenkins--apparently your mother died this morning."

  2. #2
    SitePoint Wizard bronze trophy Black Max's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    4,029
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Not sure what you're getting at, Luke.

  3. #3
    SitePoint Wizard lukeurtnowski's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Coronado
    Posts
    1,658
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ok, the buttons are supposed to be links (START A CHAPTER and TAKE A TOUR) but when the facebook thing is there, the links dont work, do you see it?
    "Oh, and Jenkins--apparently your mother died this morning."

  4. #4
    Programming Team silver trophybronze trophy
    Mittineague's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    West Springfield, Massachusetts
    Posts
    17,228
    Mentioned
    194 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Is there some kind of z-index CSS thing going on? When I turn off CSS the links show up fine.

  5. #5
    SitePoint Wizard Stomme poes's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Netherlands
    Posts
    10,283
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Your positioning is wonky.

    Move your mouse to the right of the start a chapter link and somewhere in there your mouse will turn into a hand (goes to facts_and_research). You've absolutely positioned the anchor not over the picture of the button.
    Usability nightmare, but then the code before it, where the anchor is illegally wrapping two nested divs... is bleh. Is that from Facebook? Arg losing hair arg...

  6. #6
    The CSS Clinic is open silver trophybronze trophy
    Paul O'B's Avatar
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Hampshire UK
    Posts
    40,481
    Mentioned
    182 Post(s)
    Tagged
    6 Thread(s)
    As Mallory said the links are way out to the right. You need them to be here:

    Code:
    .ttt {margin: 142px 0 0 40px;}
    .gsn {margin: 142px 0 0 250px;}
    The above applies to your first link only.

    In the second link you have the iframe at 460px width pushing the links even further away (in the first example the iframe is nly50px width).
    Code:
    .ttt { margin: 142px 0 0 -370px;}
    .gsn { margin: 142px 0 0 -160px;}
    A more stable positioning scheme would have been better rather than margins. Set position relative on the parent container (suite_preview) and then place the links exactly where they need to be using absolute left and top co-ordinates and then ensure the z-index is greater than anything else that may overlap.

  7. #7
    SitePoint Wizard lukeurtnowski's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Coronado
    Posts
    1,658
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    thanks
    "Oh, and Jenkins--apparently your mother died this morning."


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •