SitePoint Sponsor

User Tag List

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    SitePoint Member
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    4
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    I wanted to upload a joomla website, and I got this error message:

    #1046 - No database selected

    Anyone help please

  2. #2
    dooby dooby doo silver trophybronze trophy
    spikeZ's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Manchester UK
    Posts
    13,807
    Mentioned
    158 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    check your settings in the config file for the database host, username and password. It is highly unlikely they will be the same as your local server.
    Mike Swiffin - Community Team Advisor
    Only a woman can read between the lines of a one word answer.....

  3. #3
    SitePoint Member
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    4
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by spikeZ View Post
    check your settings in the config file for the database host, username and password. It is highly unlikely they will be the same as your local server.

    Thanks mate, that was the problem, I just got sorted

  4. #4
    SitePoint Member
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    4
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Kiburo View Post
    #1046 - No database selected

    Anyone help please
    One more problem please: I'm still new to joomla, and I want to configure "configuration.php". Anyone with a suggestion please?

  5. #5
    dooby dooby doo silver trophybronze trophy
    spikeZ's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Manchester UK
    Posts
    13,807
    Mentioned
    158 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Configure it to what?
    Mike Swiffin - Community Team Advisor
    Only a woman can read between the lines of a one word answer.....

  6. #6
    SitePoint Member
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    4
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Kiburo View Post
    One more problem please: I'm still new to joomla, and I want to configure "configuration.php". Anyone with a suggestion please?
    spikeZ
    In Joomla! one needs to change the "configuration.php" especially the part that relates to username and password to the site. Check this out:

    var $smtpuser = '';
    var $smtppass = '';
    var $smtphost = 'localhost';
    var $MetaAuthor = '1';
    var $MetaTitle = '1';
    var $lifetime = '60';
    var $session_handler = 'database';
    var $password = 'password';

    Now this is where the problem is!!


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •