SitePoint Sponsor

User Tag List

Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    SitePoint Member
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    7
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Error with load of product images - any ideas?

    Hi,

    Our client's site has a lot of product images on the products list page (so loading time may vary, sometimes say 50-70 shoe thumbnails, 18-20kb each, displayed on a page). Our client has reported:

    ---
    "I have been noticing an error with the load of the medium product images
    on the product list pages over the past few days. I ignored it at first
    but it is happening fairly consistently so hope you can look into it for
    me.
    I am using IE8 - please see screenshot on the issue attached.
    This has happened a couple of times.
    If I hit refresh to reload the page the image always comes up OK."
    ---

    We asked the client to check his browser settings, posting a few links,
    http://www.brighthub.com/computing/w...les/61767.aspx
    http://www.microsoft.com/windows/ie/.../ietopten.mspx
    http://help.deviantart.com/75/

    However the client keeps experiencing the problem on different machines but within their office network (UK, broadband connection) so I think the problem is bigger than just a personal internet connection issue. Perhaps to do with IE8, or our server (see attached for a broken image which should load).

    At the moment I don't have an idea how to fix this or where to look...could anyone help?

    Many thanks,
    Rishi
    Attached Images Attached Images

  2. #2
    Utopia, Inc. silver trophy
    ScallioXTX's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    The Netherlands
    Posts
    9,067
    Mentioned
    153 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    If it is constantly the same images that aren't showing up I can imagine they are CMYK encoded JPEG files. Converting them to RGB would solve the problem.
    IE doesn't like CMYK encoded JPEG files, all other browsers display them just fine.
    Rémon - Hosting Advisor

    SitePoint forums will switch to Discourse soon! Make sure you're ready for it!

    Minimal Bookmarks Tree
    My Google Chrome extension: browsing bookmarks made easy

  3. #3
    SitePoint Member
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    7
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hi,

    Thanks for your reply. The client has asked his designer asked his designers about CMYK vs RGB. However I can confirm that these are PNGs, not JPGs.

    The site is: http://www.duoboots.com/products/shoes/

    I will confirm if this is CMYK, but does the above help? Does IE8 have a problem with PNGs as well, or is there a solution here?

    If anyone notices the same issue on a different browser, please do let me know.

    Many thanks,
    Rishi

  4. #4
    Programming Team silver trophybronze trophy
    Mittineague's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    West Springfield, Massachusetts
    Posts
    17,152
    Mentioned
    190 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Quote Originally Posted by rishijd View Post
    Hi,

    Thanks for your reply. The client has asked his designer asked his designers about CMYK vs RGB. However I can confirm that these are PNGs, not JPGs.
    .....
    Not all of them:
    http://www.duoboots.com/images/bodycss/backgrounds/products/bg_productlist_rows_shoes.jpg

    The images took a while to load in - I have a dial-up cnx - maybe the browser times out before they finish?

  5. #5
    SitePoint Member
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    7
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    True, but I haven't heard any reports of failed JPG loads. This is reported for the product thumbnails themselves, which are PNGs. The PNG thumbnails *sometimes* fail to load, one or two out of 20-50 at a random time. Any ideas, anyone?


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •