SitePoint Sponsor

User Tag List

Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    SitePoint Member
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    4
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    MSXML and why doesn't it work

    I have Windows 7 and have downloadded MSXML onto my computer - it says it has finished installing, but I cannot find any icon after using the installer file. Nowhere to open up MSXML. Does anyone know what's wrong here. This is the link for the official MSXML version 6 download.

    http://www.microsoft.com/downloads/d...displaylang=en

    Hope you can help out here.

    Amjid

  2. #2
    Robert Wellock silver trophybronze trophy xhtmlcoder's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    A Maze of Twisty Little Passages
    Posts
    6,316
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    If my memory serves me correctly it is actually a set of drivers and services fixes so wouldn't require an icon, it would install into something like C:\WINDOWS\... and integrate there.

  3. #3
    SitePoint Member
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    4
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tHANKS xtmhl coder.

    Is this MSXML any use to me then. I am trying to http post the following xml code using Excel VBA.

    XML Code which I've got to type somewhere. I have it on dreamweaver but don't know how to connect it to the http post code I have in VBA.

    <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>

    - <GovTalkMessage xsi:schemaLocation="http://www.govtalk.gov.uk/CM/envelope http://xmlgw.companieshouse.gov.uk/v1-0/schema/Egov_ch-v2-0.xsd" xmlns="http://www.govtalk.gov.uk/CM/envelope" xmlns:dsig="http://www.w3.org/2000/09/xmldsig#" xmlns:gt="http://www.govtalk.gov.uk/schemas/govtalk/core" xmlnssi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
    <EnvelopeVersion>1.0</EnvelopeVersion>
    - <Header>
    - <MessageDetails>
    <Class>CompanyDetails</Class>
    <Qualifier>request</Qualifier>
    <TransactionID>1</TransactionID>
    </MessageDetails>
    - <SenderDetails>
    - <IDAuthentication>
    <SenderID>89832659075595786501487630603942</SenderID>
    - <Authentication>
    <Method>CHMD5</Method>
    <Value>j3u4auinzxzlwpe2ru3qcgosbqqqz24p</Value>
    </Authentication>
    </IDAuthentication>
    </SenderDetails>
    </Header>
    - <GovTalkDetails>
    <Keys />
    </GovTalkDetails>
    - <Body>
    - <CompanyDetailsRequest xmlnssi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xsi:noNamespaceSchemaLocation="http://xmlgw.companieshouse.gov.uk/v1-0/schema/CompanyDetails.xsd">
    <CompanyNumber>99999999</CompanyNumber>
    <CompanyName>TEST COMPANY PLC</CompanyName>
    <GiveMortTotals>1</GiveMortTotals>
    </CompanyDetailsRequest>
    </Body>
    </GovTalkMessage>


    This is the Eccel VBA command I have to use as the http post;
    Set objHTTP = CreateObject("MSXML2.ServerXMLHTTP")
    URL = "http://xmlgw.companieshouse.gov.uk/v1-0/xmlgw/Gateway "
    objHTTP.Open "POST", URL, False
    objHTTP.setRequestHeader "User-Agent", "Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.0)"
    objHTTP.send ("")

    I have typed the above xml code in the same Excel vba too but it does not recognise the code. How can I post this code. I thought the MSXML was used to code xml and then connect to excel VBA using the 'Tools'and 'References' Menu in VBA.

    Hope you can help me out.

    Regards.

    AMJID


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •