SitePoint Sponsor

User Tag List

Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    SitePoint Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Simply Rails 2 Chapter 10

    Hi there,

    after installing the plugin acts_as_taggable_on_steroids like Patrick described in his book I run into the following problem. I want to follow page 361 and typing this "s = Story.find(:first)" in the console I get this error:

    Z:\rails_apps\shovelltest>ruby script\console
    Loading development environment (Rails 2.0.2)
    >> s = Story.find(:first)
    RuntimeError: acts_as_taggable_on_steroids has been moved to github: hxxp://gith
    ub.com/jviney/acts_as_taggable_on_steroids
    from Z:/rails_apps/shovelltest/vendor/plugins/acts_as_taggable_on_steroi
    ds/lib/acts_as_taggable.rb:10:in `acts_as_taggable'
    from Z:/rails_apps/shovelltest/app/models/story.rb:2
    from d:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-2.0.2/lib/active_suppo
    rt/dependencies.rb:203:in `load_without_new_constant_marking'
    from d:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-2.0.2/lib/active_suppo
    rt/dependencies.rb:203:in `load_file'
    from d:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-2.0.2/lib/active_suppo
    rt/dependencies.rb:342:in `new_constants_in'
    from d:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-2.0.2/lib/active_suppo
    rt/dependencies.rb:202:in `load_file'
    from d:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-2.0.2/lib/active_suppo
    rt/dependencies.rb:94:in `require_or_load'
    from d:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-2.0.2/lib/active_suppo
    rt/dependencies.rb:248:in `load_missing_constant'
    from d:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-2.0.2/lib/active_suppo
    rt/dependencies.rb:453:in `const_missing'
    from d:/ruby/lib/ruby/gems/1.8/gems/activesupport-2.0.2/lib/active_suppo
    rt/dependencies.rb:465:in `const_missing'
    from (irb):1

    Has anyone an idea what's going wrong?

    Best regards, Pedro

  2. #2
    Programming Team silver trophybronze trophy
    Mittineague's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    West Springfield, Massachusetts
    Posts
    17,240
    Mentioned
    194 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Hi _ad_, welcome to the forums

    Hopefully this helps http://www.sitepoint.com/forums/showthread.php?t=625817

  3. #3
    SitePoint Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hi Mittineague,

    thanks for your reply. Very embarrassing that I forgot to use the search engine. I should know it better.

    Again, thank you very much.

    Pedro

  4. #4
    SitePoint Enthusiast
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Unhappy

    Same trouble with chapter 10

    I read this, followed these instructions, installed Git, opened rails console, ran the command (see output below), but didn't get the plugin. Help!

    Rails console output:
    Code:
    C:\InstantRails\rails_apps\shovell>ruby script/plugin install http://github.com/
    jviney/acts_as_taggable_on_steroids.git/ --force
    Plugin not found: ["http://github.com/jviney/acts_as_taggable_on_steroids.git/"]
    Running rails on Windows XP SP3. Does Git need to be configured somehow?

  5. #5
    SitePoint Enthusiast
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Cleveland, OH
    Posts
    49
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Since you have git installed, my recommendation is to go to your command line and change directories to your plugin directory (located in the vendor directory) and issue:

    git clone http://github.com/jviney/acts_as_tag...n_steroids.git

    Not sure why, but Windows doesn't seem to appreciate the script/plugin install command.

  6. #6
    SitePoint Enthusiast
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Post

    I presume that some maintenance was required namely to add git install directory and them "bin" to "path" environmental variable to have short-hand "git" command available.

    Output of rails console after the command:
    Code:
    C:\InstantRails\rails_apps\shovell\vendor\plugins>git clone http://github.com/jv
    iney/acts_as_taggable_on_steroids.git
    fatal: destination path 'acts_as_taggable_on_steroids' already exists and is not
     an empty directory.
    Is there an "uninstall plugin" command or just deleting folder structure sufficient? Any rails code change required?

    Thanks for help so far!

  7. #7
    SitePoint Enthusiast
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    26
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Red face

    Thanks for the help. Now I can continue following the book.

    This was done on MS Windows.

    I rolled back migration (rails console)
    Code:
    rake db:rollback
    closed instantRails

    deleted plugin with windows explorer in directory "(..)shovell/vendor/plugins" acts_as_taggable_on_steroids ('Cause otherwise rails tracked plugin location, renaming folder didn't work)

    deleted migration file with windows explorer in directory "(..)shovell/db/migrate/(##)_acts_as_taggable_migration.rb"

    installed Git as instructed in articles

    started instantRails
    executed command (below) in shovel application to get plugin the new way
    Code:
    git clone http://github.com/jviney/acts_as_taggable_on_steroids.git
    executed migration steps from the book
    Code:
    ruby script/generate acts_as_taggable_migration
    
    rake db:migrate
    and everything is working. What a satisfaction!


Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •