SitePoint Sponsor

User Tag List

Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    SitePoint Member
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Need help on pg 43 of BYOW

    I tried to make the BubbleUnder page, but I keep getting some weird symbol and and upside-down question mark at the top of the page. Anybody got and idea what's wrong? I am using Firefox. When I try it in Internet Explorer I get this at the top of the page:

    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8/>

    Here's the html:

    <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN"
    "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
    <html xmlns= "http://www.w3.org/1999/xhtml">
    <head>
    <title>Bubble Under-The diving club for the south-west UK</title>
    <meta http-equiv="Content-Type"
    content="text/html; charset=utf-8/>
    </head>
    <body>
    <h1>BubbleUnder.com</h1>
    <p>Diving club for the south-west UK-let's make a splash!</p>
    </body>
    </html>

    Any help?

  2. #2
    Programming Team silver trophybronze trophy
    Mittineague's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    West Springfield, Massachusetts
    Posts
    17,014
    Mentioned
    187 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Hi baemiller, welcome to the forums,

    Sounds like a BOM. When you save the file with your text editor, make sure it's NOT saved as UTF-8 with a BOM/signature

    And if you're using something like MS Word to work with your files, try using a plain text editor like Notepad++ instead.

    It will help save you from encountering more character encoding issues.

  3. #3
    SitePoint Member
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Okay, I'm saving it as a UTF-8, per the instructions in the book. I'm using the standard Notepad to save it in. So I guess my question is, how do I know if it has a BOM signature, and what is that anyway? What is weird is that all the lessons up until this were fine. When I removed all the body and saved it as my index, it started doing this. I don't know if that has anything to do with it.


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •