SitePoint Sponsor

User Tag List

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    SitePoint Zealot marbly's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Croatia
    Posts
    176
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    IE6 background image sticks

    I have a small background image (arrow/triangle) on li.active that indicates active tab on this page http://gator1137.hostgator.com/~nordff/drupal/

    When you click through the tabs, the ones already clicked keep the arrow image although they shouldn't, why?

  2. #2
    It's all Geek to me silver trophybronze trophy
    ralph.m's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Melbourne, AU
    Posts
    24,171
    Mentioned
    454 Post(s)
    Tagged
    8 Thread(s)
    Where is li.active? I couldn't find it.

  3. #3
    billycundiff{float:left;} silver trophybronze trophy RyanReese's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Whiteford, Maryland, United States
    Posts
    13,585
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hi, I don't see this happening on my IE6..however this is probably JS.

    You add hte class of "active" via JS and the JS is responsible for taking away the class. If each tab clicked gets the image (but not taken away) that means the JS is adding hte class but not taking it away (for IE6 only)

    I'd use a different hover script, possibly base your JS off of suckerfish?
    Twitter-@Ryan_Reese09
    http://www.ryanreese.us -Always looking for web design/development work

  4. #4
    SitePoint Zealot marbly's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Croatia
    Posts
    176
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @ralph.m scroll down a bit on the page you'll see a bar with links Background, Mission, Foundation areas of interest... Those are the tabs, and that it where the li gets .active.

    Thanx for your help RyanReese, it's good to hear it doesn't come up at your end, but I'm not sure why it happens for me. Thanx again for pointing me to the right direction.

  5. #5
    It's all Geek to me silver trophybronze trophy
    ralph.m's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Melbourne, AU
    Posts
    24,171
    Mentioned
    454 Post(s)
    Tagged
    8 Thread(s)
    Hmm, I do see that in IE6.

    That AlphaImageLoader is going a bit psycho, adding lots of little square divs each with the arrow image in it. I'm not sure how to deal with that.

    If only MS has spent more time getting the CSS right, instead of wasting its time on this proprietary rubbish!

    If possible, I would get rid of that Image Loader thing, and maybe replace the png with a simple gif image and start from scratch with IE6. Sorry to be so vague.

  6. #6
    billycundiff{float:left;} silver trophybronze trophy RyanReese's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Whiteford, Maryland, United States
    Posts
    13,585
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Off Topic:

    Ralph is your IE6 native? Or off IEtester? Mines IEtester and it still isn't showing it (just checked again)
    Twitter-@Ryan_Reese09
    http://www.ryanreese.us -Always looking for web design/development work

  7. #7
    It's all Geek to me silver trophybronze trophy
    ralph.m's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Melbourne, AU
    Posts
    24,171
    Mentioned
    454 Post(s)
    Tagged
    8 Thread(s)
    Yes, native. Are you looking at the big tabs half way down? Click Mission and see what happens to the Background tab. Interesting if IETester doesn't show the effect.

  8. #8
    SitePoint Zealot marbly's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Croatia
    Posts
    176
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Thank you, it's clear now that the alpha fix caused all this. I turned it off and I'm now using a nontransparent png.

    Just when you thought you'd seen it all...

  9. #9
    billycundiff{float:left;} silver trophybronze trophy RyanReese's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Whiteford, Maryland, United States
    Posts
    13,585
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by ralph.m View Post
    Yes, native. Are you looking at the big tabs half way down? Click Mission and see what happens to the Background tab. Interesting if IETester doesn't show the effect.
    Yes I was clicking those big tabs.

    IEtester and native IE6 aren't quite the same (though for the most part it is).

    Glad you got it sorted
    Twitter-@Ryan_Reese09
    http://www.ryanreese.us -Always looking for web design/development work


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •