SitePoint Sponsor

User Tag List

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    SitePoint Guru phanie12.geo's Avatar
    Join Date
    Oct 1999
    Location
    pompano beach, fl
    Posts
    665
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    After asking why my page was not being listed in variuos search engines, despite its "excellent" rating, someone told me that it was b/c I was using frames. I thought that frames were splitting a single web page into separate panes. And I htought you had to put a <FRAMESET> attribute in your page to have it. Well, I have not done that and I don't have frames on my pages, unless I am not clear on what frames are. My page is at: http://www.lingeriemonthly.com . Can anyone help get me unconfused? Thank you so much, Stephanie

  2. #2

    Join Date
    Oct 1999
    Location
    UK
    Posts
    120
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    The site is set up using frames which split the page into one page which is 100% of the screen. While it doesn't appear to be in frames it is.

    The search engine spiders will have a hard time with the site as there is little content in the <no frames> tags which they could look at. I'd suggest adding more here or just getting rid of the frames and using the html code on the geocites page.

    ------------------
    Simon Conroy, Acorn Internet Search Engine Placement
    http://www.topwebsite.co.uk/

  3. #3
    SitePoint Guru phanie12.geo's Avatar
    Join Date
    Oct 1999
    Location
    pompano beach, fl
    Posts
    665
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I would add everything to the <no frames> area except I don't know I can put there, since the whole page was intended to be frame-free. Geocities put the frames there. Should I just get off their server? or is there another way?

  4. #4
    ********* Addict
    Join Date
    Feb 2000
    Location
    NE FL, USA
    Posts
    301
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Good, now you understand the frame concept I was trying to convey to you in the "search engine section" of this forum.

    I don't know too much about how Geocities has your site set up, since you have your own domain name and all that. My recommendation to you is to move your site a commercial host, one that will host all of your images and text pages under your domain name for a monthly fee. Go to http://www.cnet.com to start looking for a host or take a look at some of the information on this web site.

    If you are still shy about paying for hosting, consider a service that will host your site & domain for free as long as you run ad banners for them. I recommend http://www.virtualave.net, http://www.freeservers.com, and http://www.hypermart.net in that order.

    I can't stress enough that if you are serious about making money with your site, then you should really get a hosting service that is dependable and will not require you to run ad banners on all of your pages or will force your site's visitors to see pop-up banners. That just tells people that you aren't serious enough about making this thing work to spend some real money. A lot of potential customers will shy away from your site for that reason only.

    You can get a decent host for as little as $5.95 per month. http://www.freeservers.com will let you 'upgrade' your hosting to the 20 MB no banner option for $5.95/month, but you don't get your own cgi-bin (they do have a form mailer and guestbook you can use in their public cgi-bin, though) and some people complain that their servers are slow. I currently have two sites that are hosted by them, and I don't really experience that problem.

    There are plenty of hosts out there that will host a small site (20MB or less) for less than $10 and will give you your own private cgi-bin. You just have to look.

    I hope I was able to help. If you still have any questions, post them here and then email me to let me know you've posted. I'll be glad answer your questions in the forum.

    Good Luck!

    DynaMike

    ------------------
    http://www.CandMWebDesign.com - The best in web site design, maintenance, marketing, and development



  5. #5
    SitePoint Guru phanie12.geo's Avatar
    Join Date
    Oct 1999
    Location
    pompano beach, fl
    Posts
    665
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Wow! Thank you. That is the answer to my problem. I looked into a hosting service by neonocean.com for only $3.95 a month. have you heard of them? I'm also going to check out the one's you mentioned. On freeservers.com can you receive encrypted credit card orders via SSL? Thanks again!

  6. #6
    ********* Addict
    Join Date
    Feb 2000
    Location
    NE FL, USA
    Posts
    301
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Stephanie,

    I'm so glad you finally got your issue resolved! No, Freeservers does not offer a SSL option.

    I haven't ever heard of neonocean, so let me know how it works out.

    ------------------
    http://www.CandMWebDesign.com - The best in web site design, maintenance, marketing, and development



Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •