SitePoint Sponsor

User Tag List

Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    SitePoint Addict Romuba's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Cape Town, South Africa
    Posts
    281
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    .png images not showing in IE

    I have been using .png images for some while now and had no problem but suddenly a client said that the images I said were on the site he couldn't see. I was using FF and all was there. He then sent me a screenshot and he was using IE8 and the images just showed a box with an X in top left corner.

    The moment I changed them to .jpg they displayed fine. What I find confusing is that all the other images are .png and he can see them but suddenly these didn't display.

    On another site I did I found that background .png images didn't display but when changed to .gif they did.

    From what I can make out this is a browser problem but does anyone know any more or what can be done to remove the hassle?
    Ross Bartholomew
    Web Designer/Developer
    BartWebSites
    E-mail: ross@bartwebsites.com

  2. #2
    From Italy with love silver trophybronze trophy
    guido2004's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    9,508
    Mentioned
    163 Post(s)
    Tagged
    4 Thread(s)

  3. #3
    SitePoint Addict Romuba's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Cape Town, South Africa
    Posts
    281
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Thanks for that link guido2004 but it doesn't actually help. I am using IE8 and not IE6 which is what he is dealing with primarily. I'm also not specifically dealing with the transparancy problems.

    Possibly I'm missing something though.

    My problem is that they sometimes display and other times not in IE8.
    Ross Bartholomew
    Web Designer/Developer
    BartWebSites
    E-mail: ross@bartwebsites.com

  4. #4
    From Italy with love silver trophybronze trophy
    guido2004's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    9,508
    Mentioned
    163 Post(s)
    Tagged
    4 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Romuba View Post
    I am using IE8
    Oh yeah, I missed that part.
    My problem is that they sometimes display and other times not in IE8.
    The same pics? Now that's weird. Sorry, I've got no idea.

  5. #5
    Night Elf silver trophybronze trophy Varelse's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    eu
    Posts
    5,967
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Ross, please do not post the same reply more than once, it's called thread bumping.

    Can you post an example image? I have a suspicion as to what might be causing the problem...
    FreelanceDaddy - freelancer's personal advisor
    █ Guide and advice for freelancers starting their career
    █ Over 1000 projects posted on freelance markets every day
    █ One-stop resource for online freelancing

  6. #6
    SitePoint Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    18
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    not heard this issue before, any example?

  7. #7
    SitePoint Addict Romuba's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Cape Town, South Africa
    Posts
    281
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Varelse View Post
    Ross, please do not post the same reply more than once, it's called thread bumping.

    Can you post an example image? I have a suspicion as to what might be causing the problem...
    I didn't and was surprised to see it twice.
    Ross Bartholomew
    Web Designer/Developer
    BartWebSites
    E-mail: ross@bartwebsites.com

  8. #8
    SitePoint Guru
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Melbourne
    Posts
    754
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Are you using a .htc for IE6 to make PNGs work? If so you might need to check that you're being very specific with your conditional comments. I saw this happen recently and the poster in question claimed that fixed the problem!
    "I'm Commander Shepard, and this is
    my favourite post on the internet."

    We'll miss you, Dan Schulz.

  9. #9
    SitePoint Enthusiast
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    42
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    well IE have few problems with.png,FF is the best

  10. #10
    SitePoint Addict Romuba's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Cape Town, South Africa
    Posts
    281
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    As mentioned before, the problem is not an IE6 issue as I was using IE8. I have now tried to replicate the problem so that I can show it but now when I place .png images into a site they show.

    What was happening though was the .png images all showed except three in the body of text. On another ocassion the bakground .png didn't show but the rest did. I did some research and came across a number of folk who said that when they first viewed the page the images showed but upon return they didn't. That would suggest that when the page has been cached it doesn't display some images.

    I must admit that this sort of thing beats me entirely.
    Ross Bartholomew
    Web Designer/Developer
    BartWebSites
    E-mail: ross@bartwebsites.com


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •