SitePoint Sponsor

User Tag List

Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    Non-Member
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    N43 44.4824', W079 13.9408
    Posts
    2,220
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Favorite Icons not Saving ?

    How come my favorite icon does not appear when I bookmark using FF3 and they don't seem to show up at all in IE ?

  2. #2
    SitePoint Enthusiast keay's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Los Angeles, California
    Posts
    49
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Try clearing out your cache of your browsers...
    Freelance Web Designer For Hire
    http://www.keaydesign.com

  3. #3
    Non-Member
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    N43 44.4824', W079 13.9408
    Posts
    2,220
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I tried that, no luck arrrgh

  4. #4
    Follow: @AlexDawsonUK silver trophybronze trophy AlexDawson's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    England, UK
    Posts
    8,111
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Are you using the correct filename for the “favicon.ico”? If not this could be why IE is ignoring the icon entirely.

  5. #5
    Non-Member
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    N43 44.4824', W079 13.9408
    Posts
    2,220
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    In FF3 the icon show up where you would expect but I see nothing in IE
    <link rel="shortcut icon" href="/site/favicon.ico" /> that is the code that I have

  6. #6
    SitePoint Enthusiast keay's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Los Angeles, California
    Posts
    49
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    What Alex said......And make sure you put the file in the document root... Or try putting this in your head section...

    <link rel="icon" type="image/x-icon" href="favicon.ico" />
    Freelance Web Designer For Hire
    http://www.keaydesign.com

  7. #7
    SitePoint Wizard silver trophybronze trophy
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    New York, NY
    Posts
    1,432
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

  8. #8
    SitePoint Enthusiast keay's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Los Angeles, California
    Posts
    49
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by cooper.semantics View Post
    I don't know about IE6 but IE7/IE8 definitely displays favicons....
    Freelance Web Designer For Hire
    http://www.keaydesign.com

  9. #9
    Non-Member
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    N43 44.4824', W079 13.9408
    Posts
    2,220
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I'm going to try that for IE and hope it works. In FireFox the favorite icon shows up beside the address bar but it doesn't save when you bookmark, why?

  10. #10
    Follow: @AlexDawsonUK silver trophybronze trophy AlexDawson's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    England, UK
    Posts
    8,111
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    SiberianHuskey, That would be down to a caching issue.

  11. #11
    Non-Member
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    N43 44.4824', W079 13.9408
    Posts
    2,220
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Copper - I tried that link and the code within that page it's not showing up in IE !
    Could it be that all the browsers cache has to be completely cleared ?

  12. #12
    SitePoint Wizard silver trophybronze trophy
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    New York, NY
    Posts
    1,432
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by SiberianHuskey View Post
    Copper - I tried that link and the code within that page it's not showing up in IE !
    Could it be that all the browsers cache has to be completely cleared ?
    It seems to be down to a caching issue as Alex has stated

  13. #13
    Non-Member
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    N43 44.4824', W079 13.9408
    Posts
    2,220
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alright, thank you for your help. I'm going to have to get all my browsers cache cleared and hope this works out.

  14. #14
    SitePoint Wizard silver trophybronze trophy
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    New York, NY
    Posts
    1,432
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by SiberianHuskey View Post
    Alright, thank you for your help. I'm going to have to get all my browsers cache cleared and hope this works out.
    Let us know if this fixes your issue

  15. #15
    Non-Member
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    N43 44.4824', W079 13.9408
    Posts
    2,220
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alright, it's working in IE. There is a problem with FF which first of all doesn't seem to load my page completely and second when you save my page as a bookmark the favorite icon does not appear within the bookmark. I'm going to attempt to clear the cache with FF but so far no luck.

    - Just wanted to update that the code, that was within one of the messages in this thread has worked successfully, thank you everyone for your help with this problem.


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •