SitePoint Sponsor

User Tag List

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    SitePoint Wizard co.ador's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    1,054
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Any suggestion about an Error "Warning: require_once(classes/include.all.php) "

    Hi Guys

    I have finally finished putting together a server-side-code article’s on a rating system That I am interested in building, but it has gotten complicated because an error that comes up after I try to refresh the server-side coded Rating system on the internet explorer 8 browser.

    Warning: require_once(classes/include.all.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in C:\wamp\www\rating-example.php on line 2

    Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required ‘classes/include.all.php’ (include_path=’.;C:\php5\pear’) in C:\wamp\www\rating-example.php on line 2

    Do anybody here has any idea on what could be happening here?

    Any help will be greatly appriciated

    Thank!

  2. #2
    Spirit Coder allspiritseve's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Ann Arbor, MI (USA)
    Posts
    648
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Seriously? You post the same message on 13 different threads and then expect people to want to post on your own? That's really not cool.

  3. #3
    SitePoint Wizard co.ador's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    1,054
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I did it for the only reason that I was new and in order for me to post a thread as a new register I needed to post at least 10 posts. Excuse myself for that and i ask you guys to please overlook any incident this has caused and help over the restrictions and rules.

    Thank you and again I apologize to all of you for any inconvinience i have caused, I just looking for some help.

  4. #4
    Programming Since 1978 silver trophybronze trophy felgall's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Sydney, NSW, Australia
    Posts
    16,788
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    You are just lucky that the moderator who cleaned up all the other posts left these two and didn't ban you for spamming the forum.

    The way to fix a file not found error is to load the missing file to the spot where the script is looking for it.
    Stephen J Chapman

    javascriptexample.net, Book Reviews, follow me on Twitter
    HTML Help, CSS Help, JavaScript Help, PHP/mySQL Help, blog
    <input name="html5" type="text" required pattern="^$">

  5. #5
    SitePoint Wizard co.ador's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    1,054
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    What's that meand that the thread has been moved?

    According to your reading of the error what's the file missing and what do you consider to be the spot to put the file so that the script feels satisfied.
    i will ask you to have some patient since I am new to this and I might not fully undertand what you said. Fegall I will greatly appriciate your help on this.


    Thank you.

  6. #6
    Programming Since 1978 silver trophybronze trophy felgall's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Sydney, NSW, Australia
    Posts
    16,788
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    It is saying that it can't fid C:\wamp\www\classes\
    Stephen J Chapman

    javascriptexample.net, Book Reviews, follow me on Twitter
    HTML Help, CSS Help, JavaScript Help, PHP/mySQL Help, blog
    <input name="html5" type="text" required pattern="^$">

  7. #7
    SitePoint Wizard co.ador's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    1,054
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    This is a server side coding web on php and i wondering if i did something wrong during the database creation on MySql or during the sitedefintion. it that what causing no to fid that path?

    Fid= open right?

    I checked that all the files within that path "C:\wamp\www\classes\ " I have all the files of the web loaded already to the server side localhost on dreamweaver don't explain why thathappening any ways


    I think what was happening is that I was writing / instead of \ for the path.

    I am going to check if that's the problem

  8. #8
    Programming Since 1978 silver trophybronze trophy felgall's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Sydney, NSW, Australia
    Posts
    16,788
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    You should alsways use / when specifying path names within WAMP.

    Where you do need to specify \ they would need to be specified as \\ since \ by itself escapes the following character.
    Stephen J Chapman

    javascriptexample.net, Book Reviews, follow me on Twitter
    HTML Help, CSS Help, JavaScript Help, PHP/mySQL Help, blog
    <input name="html5" type="text" required pattern="^$">

  9. #9
    SitePoint Wizard co.ador's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    1,054
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I have a question why the name of a database would get mixed with the name of a table together in wamp as the fallowing

    Server: localhost Database: ratings Table: rating

    Table `ratings`.`rating` has been created.

    CREATE TABLE `ratings`.`rating` (
    `item_name` VARCHAR( 20 ) NOT NULL ,
    `ip_address` VARCHAR( 15 ) NOT NULL ,
    `rating` TINYINT( 1 ) NOT NULL ,
    `date_rated` DATE NOT NULL ,
    PRIMARY KEY ( `item_name` , `ip_address` )
    ) ENGINE = MYISAM ;
    The person who is guiding the tutorial for a rating system that i am trying to put together "CSS The Star Matrix Pre-loaded: Part 2" http://www.search-this.com/2007/06/0...loaded-part-2/ states that the coding should be as following:

    Step 3: Building the Database and Table
    You can opt to create a new Database or use an existing Database; the option is yours and will have no impact on this application. For those wanting to create a new Database, you can use the following MySQL query (replacing the word 'ratings' with your database name):

    CREATE DATABASE 'ratings' DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_unicode_ci;

    Nothing special about the Database creation, as all of the little details are found in the table. The table will hold all of the information we described in Step 2 above.


    CREATE TABLE `rating` (
    `item_name` VARCHAR( 20 ) NOT NULL ,
    `ip_address` VARCHAR( 15 ) NOT NULL ,
    `rating` TINYINT( 1 ) NOT NULL ,
    `date_rated` DATE NOT NULL ,
    PRIMARY KEY ( `item_name` , `ip_address` )
    ) ENGINE = MYISAM ;
    I don't get why wamp server mix the Database name "ratings" with the table name "rating" is that normal or it just a fact of different server configurations why the Person tutorial signaled at the second quote refer as:

    CREATE TABLE `rating` (
    `item_name` VARCHAR( 20 ) NOT NULL ,
    `ip_address` VARCHAR( 15 ) NOT NULL ,
    `rating` TINYINT( 1 ) NOT NULL ,
    `date_rated` DATE NOT NULL ,
    PRIMARY KEY ( `item_name` , `ip_address` )
    ) ENGINE = MYISAM ;
    While i created it in wamp it refered to it as:

    CREATE TABLE `ratings`.`rating` (
    `item_name` VARCHAR( 20 ) NOT NULL ,
    `ip_address` VARCHAR( 15 ) NOT NULL ,
    `rating` TINYINT( 1 ) NOT NULL ,
    `date_rated` DATE NOT NULL ,
    PRIMARY KEY ( `item_name` , `ip_address` )
    ) ENGINE = MYISAM ;

    Do you have any suggestion to it or it is totally normal take it on this way?


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •