SitePoint Sponsor

User Tag List

Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    SitePoint Addict
    Join Date
    Jan 2002
    Posts
    245
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Question Preloader problems!

    Hi,

    I am working on a temporary flash portfolio for our company. Its working fine except I'm have problems with the preloading.

    I have seperate movies within the flash file which I want to load-up when the appopriate link is clicked.

    at the moment when I open the flash page the whole file starts downloading before it starts playing.

    Also Is it better to link to external flash movies and to have them load into the main movie or is it just as good to have it in the main movie.

    Thanks in advance
    qamar
    Last edited by qamar; May 26, 2002 at 09:45.

  2. #2
    ...
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    London, UK
    Posts
    759
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Re: Preloader problems!

    Hi qamar, could you post an example of the AS your using?

  3. #3
    SitePoint Addict
    Join Date
    Jan 2002
    Posts
    245
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hi chas,

    This is the AS i am using. It is within a movie which plays when I use the tell target command on the main stage.


    frame 1
    stop ();
    frame2
    ifFrameLoaded (50) {
    gotoAndPlay (4);
    }
    frame 3
    gotoAndPlay (2);

    qamar

  4. #4
    ...
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    London, UK
    Posts
    759
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Did you want a loading sign to display while the external SWF is loading?

    Code:
    Frame 2
    if (_framesloaded == _totalframes){
    gotoAndPlay (3); 
    }
    
    else{
    gotoAndPlay(1);
    }
    and simply add a loading Movieclip to Frames 1 and 2.

    another thing to check is the Flash player version your using (the early version of 6 have a bug in the way any external file loads into Flash)

    http://www.sitepointforums.com/showt...threadid=61207

    The latest version has this fixed:
    http://www.macromedia.com/shockwave/...ShockwaveFlash

  5. #5
    SitePoint Addict
    Join Date
    Jan 2002
    Posts
    245
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    the thing is that this AS is not on any external movie. Its actually on a movie within the main movie.


    qamar

  6. #6
    ...
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    London, UK
    Posts
    759
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    You'll need to add some form of AS to the external file. say for example your using a SWiSH exported movie you'll need to atleast add a variable to the end of the movie so as your main movie can talk to it (ie. know when it's finished loading)

    The only other way is to load a movieclip over the top of your imported SWF something along the lines of:

    Code:
    // Load external file into level 0
    loadMovie ("movie1.swf", 0);
    
    // Place a 'loading or whatever' mc over the top of the loading movie '_level1
    duplicateMovieClip ( loadingMC, Load1, 1);
    
    // where to place the loading mc
    setProperty ( Load1, _x, 10);
    setProperty ( Load1, _y, 10);
    this is a sloppy solution tho as you'll have no control over when to remove the duplicated clip -- you could simply specify a time for it to remove.

  7. #7
    SitePoint Addict
    Join Date
    Jan 2002
    Posts
    245
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hi Chas,

    Thanks i'll give that a shot!


    qamar


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •