SitePoint Sponsor

User Tag List

Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    SitePoint Member
    Join Date
    May 2002
    Posts
    16
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Question Image Map problems

    Hello,

    I'm wondering if someone can help me. I have set up the hotspots in dreamweaver, I view source and everything looks right in the code but at the bottom there are no links!! Can someone teach me what's wrong...

    http://www.newyork-israel.com/visageneral.htm

    (it's encoded in hebrew ISO Logical!)

    Thank you!
    Last edited by ayelet; May 19, 2002 at 01:05.

  2. #2
    + platinum's Avatar
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    Adelaide, Australia
    Posts
    6,441
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Not totally, sure, but try putting the img map code

    Code:
    <map name="Map">
      <area shape="rect" coords="10,3,77,20" href="index.htm">
      <area shape="rect" coords="95,3,149,20" href="#">
      <area shape="rect" coords="166,2,167,5" href="#">
      <area shape="rect" coords="166,4,228,20" href="VisaWWR.htm">
      <area shape="rect" coords="245,3,337,22" href="visaq&a.htm">
      <area shape="rect" coords="423,4,494,20" href="visageneral.htm">
    </map>
    directly under the actual image

    Code:
     <img src="images/downbar.gif" width="504" height="22" border="0" usemap="#Map">

  3. #3
    Weird Little Girl Desdelena's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    Canada
    Posts
    266
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I think its probably best to have the map code above the image that uses it. But I dont think that makes too much of a difference either way. Try addming "ismap" to your code. You shouldnt need it... but it might solve the problem, check out this page for more info.

    Code:
    <img src="images/downbar.gif" width="504" height="22" border="0" usemap="#Map" ismap>

  4. #4
    SitePoint Addict
    Join Date
    Mar 2001
    Posts
    249
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    img map peculiarity

    If you put the map section on top of the page it will work. There is a bug in most browsers where if you put <a name tag like link.htm#name but the #name part is on the bottom of the page it doesn't work...the map tag uses the same technique and has the same bug which is pretty sad that by IE 6.0 they havent fixed this...


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •