Hi,

I have used phpmyadmin a good bit in the past but its always been when my hosting company has set it up for me. Today i am having to FTP upload phpmyadmin myself for the first time and i am having problems with the config.inc.php installation process.

So far i have used the setup feature to create my config.inc.php file and have uploaded it to my root folder. Here's what i have uploaded:

PHP Code:
<?php
/*
 * Generated configuration file
 * Generated by: phpMyAdmin 3.1.2 setup script by Piotr Przybylski <piotrprz@gmail.com>
 * Date: Fri, 06 Feb 2009 15:56:08 +0100
 */

/* Servers configuration */
$i 0;

/* Server: localhost [1] */
$i++;
$cfg['Servers'][$i]['verbose'] = '';
$cfg['Servers'][$i]['host'] = 'localhost';
$cfg['Servers'][$i]['port'] = '';
$cfg['Servers'][$i]['socket'] = '';
$cfg['Servers'][$i]['connect_type'] = 'tcp';
$cfg['Servers'][$i]['extension'] = 'mysqli';
$cfg['Servers'][$i]['auth_type'] = 'http';
$cfg['Servers'][$i]['user'] = 'root';
$cfg['Servers'][$i]['password'] = '';

/* End of servers configuration */

$cfg['DefaultLang'] = 'en-utf-8';
$cfg['ServerDefault'] = 1;
$cfg['UploadDir'] = '';
$cfg['SaveDir'] = '';
?>
When i first tried to login i just used "root" as my login name and left the password blank. Then it brought me into phpmyadmin and i saw a link for setting your password. I tried this but got an error message so just thought it didnt do anything but now when i try to open phpmyadmin i just get a blank screen.

Can someone advise me how to get a basic phpmyadmin setup working? Also, what do i have to look out for in terms of securing it?

Thanks