SitePoint Sponsor

User Tag List

Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    SitePoint Guru laflair13's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    TN
    Posts
    614
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Creeating a drop down menu when someone hovers over image??

    Hey all,

    I am trying to create a dropdown menu when someone hovers over an image. I tried the spry thing but it just creating a menu, I need it to be able to drop down when someone hovers over the image.

    I did find this code.


    <a href="whatever.htm"><img src="menu1.gif" onmouseover="dropdown(this, 'menu1');rollover(this, 'menu1_over.gif');"></a>

    But I need several links for the dropdown.

    Any suggestions?
    Thanks In Advance

    David

  2. #2
    Guru in training bronze trophy SoulScratch's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Maryland
    Posts
    1,838
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Is the image clickable? The easy way to account for IE and such, would be to add an event handler via JS on the 'mouseover' event for the image, and change the position of a dropdown menu.

    Could you provide some code, or a page that has the content which you want souped up?
    Cross browser css bugs

    Dan Schulz you will be missed

  3. #3
    SitePoint Guru laflair13's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    TN
    Posts
    614
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I appreciate the reply. The website I have so far is

    http://crazyhangout.com/

    I am looking so that if someone hoovers over the navbar under the header, a dropdown box appears with other pages
    Thanks In Advance

    David

  4. #4
    Guru in training bronze trophy SoulScratch's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Maryland
    Posts
    1,838
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    If they're going to be clickable, then I would recommend Suckerfish
    Cross browser css bugs

    Dan Schulz you will be missed

  5. #5
    SitePoint Guru laflair13's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    TN
    Posts
    614
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    It didnt work for me, The links showed up above the images.
    Thanks In Advance

    David

  6. #6
    Guru in training bronze trophy SoulScratch's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Maryland
    Posts
    1,838
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by laflair13 View Post
    It didnt work for me, The links showed up above the images.
    .. Are you working with a local page? If so, could you please upload so we can take a look at the source? The markup on the site seems a little out of date and relient upon tables, would be better converting it to a non-table based layout in the end.
    Cross browser css bugs

    Dan Schulz you will be missed

  7. #7
    SitePoint Guru laflair13's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    TN
    Posts
    614
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yea not a problem, I still have to create the css file, Everything is in the same page. This is the final step then I am going to clean it up a bit, But this one has me stumped.

    I have upload the page for you.

    You actually could just view source for this one.
    Attached Files Attached Files
    Thanks In Advance

    David

  8. #8
    SitePoint Guru dwzemens's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    United States
    Posts
    768
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Check this out and see if it helps:

    http://www.cssplay.co.uk/menus/pro_drop.html
    Web Design, Marketing, Etc .............
    ....

  9. #9
    SitePoint Guru laflair13's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    TN
    Posts
    614
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Well I found this tutorial and this is exactly what I need to do, But I am running DW cs3 so there isnt a "Show Pop-Up Menu" available. Anyone know where I can get this addon to be able to use it?

    http://www.saintmarys.edu/~itrc/Drea...pDownMenu.html
    Thanks In Advance

    David

  10. #10
    SitePoint Wizard silver trophybronze trophy Nadia P's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    NSW Australia
    Posts
    3,564
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    If you are using Dreamweaver, the best option would be a paid extension. It will pay for itself in next to no time... check out the latest popup menu offering from projectseven
    I have one of their menu in my toolkit and wouldn't be without it! :-)

    Nadia

  11. #11
    SitePoint Member
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    12
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    you can also check out dynamic drive they have some good free code for drop down menus.
    Hostgator Coupon
    - Save up to $166 on Hostgator with new coupons & $50 Rebate.

    Lunarpages Coupon - Save50Now + $10 Exclusive Rebate!


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •