SitePoint Sponsor

User Tag List

Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    SitePoint Member Vicki.'s Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Hawaii
    Posts
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Illustrator CS top toolbar missing?

    Hi, hope I posted this in the right place... I've been looking everywhere and I can't seem to figure it out so I hope people here will be able to help.

    I use Illustrator CS and my top toolbar (like the one that usually has Live Trace options, etc.) completely disappeared. It doesn't have the Default Workspace option like in CS2 which I use at work, so I don't know how to get it back! I'm assuming I might have accidentally clicked some kind of shortcut (I use a Mac, btw) to make it disappear but I can't figure out how to get it back. Can anyone help me?

    Thanks!
    -Vicki
    <3 04.01.07

  2. #2
    SitePoint Enthusiast
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    45
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hi Vicki,

    I'm in CS3 (MAC) and this is what I go to for that toolbar: Window > Control

    However, it may well be different in CS. If Control isn't right, it will definately be in the Window menu somewhere.

    Hope this helps.
    Dawn

  3. #3
    SitePoint Member Vicki.'s Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Hawaii
    Posts
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hmm I don't think there is an option for Control window, I tried all the Windows in that menu but none of them were the top toolbar, just various other windows. Thanks for trying
    -Vicki
    <3 04.01.07

  4. #4
    SitePoint Wizard bronze trophy conradical's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Atlanta
    Posts
    2,354
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    You can get your default worskpace by going to Window menu in illustrator and it is the first or second option... i can't remember right now..

    You should have the options like default, minimal etc...

    I had a really long day and if this is entirely incorrect... i'm sorry!

  5. #5
    SitePoint Member Vicki.'s Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Hawaii
    Posts
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    There's no option for that under Window.

    This is what my Window menu says:
    New Window
    Minimize Window
    Bring All to Front

    Actions
    Align
    Appearance
    Attributes
    Brushes
    Color
    Document Info

    etc.etc... I tried all of them and they're all actual toolbars and not the top one I'm looking for.

    Thanks though
    -Vicki
    <3 04.01.07

  6. #6
    SitePoint Wizard bronze trophy conradical's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Atlanta
    Posts
    2,354
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    I'm sorry.. CS2 has the "Workspace" option under the Window menu. Didn't know there was so much of a difference between CS and CS2.

    I skipped CS and from 10 to CS 2. Hopefully someone with CS is here and will know!

  7. #7
    SitePoint Zealot Kai Gusto's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Australia
    Posts
    120
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dear Vicki
    I have Illustrator CS2, and just checked the New Features in the help menu. There are Live Trace and Control Panel new feature instructions.
    Unfortunately I never used CS, I jumped to CS2, as conradical did, but it looks like these features were introduced in CS2.
    Can you upgrade, and if you do, it's well worth going to CS3, I am just discovering the Master Collection - Amazing upgrade.

    Good luck
    Kai
    Peace on Earth. Please...
    Tuts:1 2 3 4
    5

    Beside myself.


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •