SitePoint Sponsor

User Tag List

Results 1 to 21 of 21
  1. #1
    SitePoint Addict dr_dumb99's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Pakistan
    Posts
    304
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Question Yahoo Hosting Doesn't Support .HTACCESS

    Hi!
    Yahoo web hosting doesn't support .HTACCESS file. What is the solution for it on yahoo web hosting?

    Thanks in advance

  2. #2
    hosting-rebate.com charlesgan's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    588
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hosting that not allow .htaccess override??
    is totally bad i can say. lots of php script will not work in it.
    for sample wordpress blog, and even the phpld.

    stay away from those type of host

  3. #3
    SitePoint Enthusiast
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Canada
    Posts
    28
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by charlesgan View Post
    hosting that not allow .htaccess override??
    is totally bad i can say. lots of php script will not work in it.
    for sample wordpress blog, and even the phpld.

    stay away from those type of host
    WordPress would work, you just wouldn't be able to use Pretty Permalinks.
    MattsBlog.Ca
    LiveMP -- Coming soon!

  4. #4
    SitePoint Member
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    if you cant use htaccess then you need to find new host.

    but if your trying to overide php values using htaccess for instance then thats another issue and most hosts get shirty about that.

  5. #5
    SitePoint Addict dr_dumb99's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Pakistan
    Posts
    304
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I want to use HTACCESS for search engine friendly links.....

  6. #6
    SitePoint Addict
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    380
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Here's the solution: MOVE

    Why look for patches?
    I've been using www.HostGator.com
    for 38 months... and it's been awesome.

    Get The Maximum HostGator Discount With These HostGator Coupons!

  7. #7
    SitePoint Wizard silver trophy Karl's Avatar
    Join Date
    Jul 1999
    Location
    Derbyshire, UK
    Posts
    4,411
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    You don't need htaccess support for SE friendly links, there are other (and better IMHO) ways of doing it.
    Karl Austin :: Profile :: KDA Web Services Ltd.
    Business Web Hosting :: Managed Dedicated Hosting
    Call 0800 542 9764 today and ask how we can help your business grow.

  8. #8
    SitePoint Enthusiast
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    83
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    For permalinks you also need Mod_Rewrite to do this, so when you'll move (cuz yahoo ain't such a good host..) check this 1st.
    Anyway most hosts have those stuff so it shouldn't be a problem elsewhere.
    ►File Services◄
    Premium High Bandwidth File Hosting

  9. #9
    SitePoint Member eye4u's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    12
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Maybe it works

    I've tried it seems ok

  10. #10
    SitePoint Member
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    3
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Its working well. u should try add index.php before /index.php/%Permalinks%/

  11. #11
    SitePoint Wizard ~ServerPoint~'s Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    1,813
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by dr_dumb99 View Post
    I want to use HTACCESS for search engine friendly links.....
    How do you know they do not support that. Have you asked them about that?
    ServerPoint.com - a true hosting company since 1998
    Web Hosting, colocation,
    dedicated servers, Virtual Private Server (VPS) hosting

  12. #12
    SitePoint Member
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    3
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by ~ServerPoint~ View Post
    How do you know they do not support that. Have you asked them about that?
    They say that "Our server hosting not allow .htaccess file"
    I dont know, why them not support customer with full control, I had contact them more the time, so i receipt the same answer before huhm

  13. #13
    SitePoint Zealot korr's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    FL
    Posts
    122
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ouch, I've got a friend who uses Yahoo hosting and he says he likes it...

    But I haven't heard any good things from people who are more active online and trying to actually build an income with their websites. Actually, I mostly hear complaints like this and how they switch up domain name registration fees after a year.

    If this is accurate and they don't "support" something as fundamental as .htaccess, then I understand why their stock price is collapsing.
    Website related links: Websitebuilding.biz, and Bookmarking
    College Stuff: FreeCollegeBlog.com - Financial Aid & Scholarships

  14. #14
    SitePoint Evangelist
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    472
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yh yahoo not supporting it. Any how its too bad u has to move from them. there is many cheap and better than yahoo

  15. #15
    SitePoint Enthusiast
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    66
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    wow i'm surprised a host would not allow such a thing such as htaccess... i couldnt use wordpress without the pretty permalinks htaccess provides

  16. #16
    SitePoint Enthusiast
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    72
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Im so surprised. I was just about to get yahoo webhosting because it said unlimited hosting*. Thanks for warning me. You should go to hostmonster because they have a 4.95 promotion. Better than Yahoo.

  17. #17
    Programming Since 1978 silver trophybronze trophy felgall's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Sydney, NSW, Australia
    Posts
    16,839
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Quote Originally Posted by domainsatretail View Post
    wow i'm surprised a host would not allow such a thing such as htaccess... i couldnt use wordpress without the pretty permalinks htaccess provides
    Only Apache web servers use .htaccess - other web servers have their own way of applying those types of settings (or don't allow it at all).

    When I tried to look up what sort of server Yahoo is using I received an "unknown" response so they may not be using Apache.
    Stephen J Chapman

    javascriptexample.net, Book Reviews, follow me on Twitter
    HTML Help, CSS Help, JavaScript Help, PHP/mySQL Help, blog
    <input name="html5" type="text" required pattern="^$">

  18. #18
    SitePoint Wizard SiberForum's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    1,197
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Im so surprised. I was just about to get yahoo webhosting because it said unlimited hosting*
    Unlimited web hosting does not exist. That should be the biggest surprise for you

  19. #19
    SitePoint Enthusiast
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    66
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by felgall View Post
    Only Apache web servers use .htaccess - other web servers have their own way of applying those types of settings (or don't allow it at all).

    When I tried to look up what sort of server Yahoo is using I received an "unknown" response so they may not be using Apache.
    what are the other ways of doing those settings? just curious as I've always used apache based hosting for my sites... i took a quick google search but didn't find anything (probably the wrong search terms)...

    I know IIS has its own way, but are their others?

  20. #20
    SitePoint Enthusiast
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    87
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by dr_dumb99 View Post
    Hi!
    Yahoo web hosting doesn't support .HTACCESS file. What is the solution for it on yahoo web hosting?

    Thanks in advance
    Unless you've prepaid and/or stuck on a contract I'd suggest to part away
    from current host.
    Successful Hosting
    http://SuccessfulHosting.com

  21. #21
    SitePoint Member eye4u's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    12
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    guys forget yahoo hosting I just transferred from yahoo to hostgator and now I have access to .htaccess.


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •