SitePoint Sponsor

User Tag List

Results 1 to 4 of 4

Thread: CGI trouble

Hybrid View

  1. #1
    SitePoint Member
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Long Beach NY
    Posts
    4
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Angry CGI trouble

    I am trying to get my GCI forum up and running.
    When trying to set it up, I get the following message:
    *****************
    Top AnyBoard web directory was set to [ /home/chiefmontagna/www/anyboard/ ] in the Anyboard script (/usr/home/chiefmontagna/cgi-bin/anyboard.cgi), however, this directory does not exist on your web server. Please create a directory, make it writable (e.g., chmod 0777 directory_name), and assign its path to the $abmain::fix_top_dir variable in the script.
    ******************
    As far as I can see on my website, the directory exists and it is set to 777.
    Are there errors in the following lines of my script?


    $abmain::master_cfg_dir="/usr/home/chiefmontagna/abmasterd";
    # can be an absolute path or a path relative to the working dir

    $abmain::fix_cgi_url="http://chiefmontagna.com/cgi-bin/anyboard.cgi"; # the full URL of this script, e.g., http://mysite.com/cgi-bin/anyboard.cgi

    $abmain::fix_top_dir="/home/chiefmontagna/www/anyboard/"; # the directory that will host all anyboard forums, e.g, /home/mysite/www/anyboard/

    $abmain::fix_top_url="http://www.chiefmontagna.com/anyboard/"; # the URL of the directory above, e.g., http://www.mysite.com/anyboard/

    As you can probably tell, I am a novice. Any help would be appreciated.

    Thanks,
    Frank

  2. #2
    What? Maelstrom's Avatar
    Join Date
    Oct 2001
    Location
    Whistler BC originally from Guelph Ontario
    Posts
    2,175
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I would love to help but I understand cgi programming about as well as I understand quantum physics.
    Maelstrom Personal - Apparition Visions
    Development - PhP || Mysql || Zend || Devshed
    Unix - FreeBSD || FreeBsdForums || Man Pages
    They made me a sitepoint Mentor - Feel free to PM me or Email me and I will see if I can help.

  3. #3
    Non-Member
    Join Date
    Jan 2002
    Posts
    45
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    cgi problems

    could be a number of things but are you able to run cgi-scripts on the server to start with?

    if so the error messages mean many different things.

    such as the path to PERL on the server,

    badly written CGI script, etc.

    let me know how you get on.

    scott

    it's like 3am???!!!!!!

  4. #4
    SitePoint Zealot
    Join Date
    Nov 2001
    Posts
    184
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    You may be using incorrect path.

    Your current path: /home/chiefmontagna/www/anyboard/
    It may need to be:
    /home/chiefmontagna/www/cgi-bin/anyboard/

    -OR-

    /home/chiefmontagna/www/anyboard/cgi-bin

    depending upon whey you have loaded the files.
    http://ProgrammingBids.com-Get bids on Design, Scripts, Programming..
    http://WebHost Requests.com - request/post quotes on web hosting plans for FREE!
    http://Smallbiz Marketplace.com - small business + office services: request for or bid!
    http://Smallbiz Advice.com - get expert advice or be an advisor and earn money (new!)


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •