SitePoint Sponsor

User Tag List

Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    SitePoint Zealot Icoste's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    109
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Question Results taking over 15 seconds!

    Hi, I am having problems with result times. I run a search from my website and it takes around 15 seconds to generate the mysql query and then 40 seconds to load the page!

    Does anyone have any ideas on this because it is racking my brains!

    Thanks in advance.

  2. #2
    SQL Consultant gold trophysilver trophybronze trophy
    r937's Avatar
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    39,215
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    have you declared any indexes on your table(s)?
    rudy.ca | @rudydotca
    Buy my SitePoint book: Simply SQL
    "giving out my real stuffs"

  3. #3
    SitePoint Evangelist ldivinag's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    N37 33* W122 3*
    Posts
    414
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    or indexed on the right column?

    use the EXPLAIN with the SELECT command to see if your query is going through all of the rows.

    if yes, then either you have no indexes or just have the wrong one...
    leo d.

  4. #4
    SitePoint Member
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    California
    Posts
    0
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Is your database indexed?

    if yes then increase database cache size.

    thank you

  5. #5
    SitePoint Enthusiast timjpriebe's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    78
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    It takes 15 seconds to generate the query? Is the query being dynamically created?


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •