SitePoint Sponsor

User Tag List

Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Your Lord and Master, Foamy gold trophy Hierophant's Avatar
    Join Date
    Aug 1999
    Location
    Lancaster, Ca. USA
    Posts
    12,305
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    . = Current Directory
    .. = Parent Directory
    / = Root Directory (When used alone).

    So therefore if you are in:
    www.yourdomain.com/articles/june/

    and your images are in:
    www.yourdomain.com/images/

    To access your images in your pages all you need to do is use:

    /images/imagename.gif

    or

    ../../images/imagename.gif


    Never use a backslash within your HTML pages because Unix/Linux machines don't understand this as a path identifier and it can cause problems when you upload to your server.

    ------------------
    Wayne Luke - Sitepoint Moderator/Internet Media Developer
    Digital Magician Studios - Making Magic with Web Applications
    wluke@digitalmagician.com

  2. #2
    SitePoint Addict
    Join Date
    May 2000
    Posts
    229
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ive created a site recently and have made all my pages in one folder and all my images in a subdirectory below it called "images"

    so when i need an image i call it by simply saying "images/picture.gif"

    the main reason i did this is because i cant figure out how to link to anything if its not a subdirectory of the page im on.

    well i figured its way past time to learn this, so i created a new subdirectory and made a page inside of it...
    Then i tried to link to images in my "image" folder but am unable to figure out how

    I also cant seem to figure out how to create hyperlinks to all the other pages (which are a directory above the new page)

    nor can i link to my .css (also a directory above)

    Can anyone please explain this to me briefly?

    I thought that by typing in "../images/picture.gif" it would work but had no luck

  3. #3
    SitePoint Addict
    Join Date
    May 2000
    Posts
    229
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ok i figured out that using "../" would get me to my images directory

    and that by using "..\" would get me to my pages in the directory above...BUT that only has worked in IE, for some reason, i still cant get my links to work in Netscape. <=(


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •