SitePoint Sponsor

User Tag List

Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    SitePoint Addict
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Illinois
    Posts
    238
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Question Photoshop error message???

    HI,

    I was working on a project in photoshop when all of a sudden it's telling me:

    Could not use move tool because the target channel is hidden.

    It wont let me move anything or change anything.

    Now I don't even have the channels menu open and the eye icon is on every layer. So I'm confused as to what I may have done and how to I undo it. I tryed pressing back in the undo key, but it didn' t help. Anyone have any ideas??

    Jodi :0)

  2. #2
    SitePoint Guru kish's Avatar
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    UK
    Posts
    923
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    try opening up the channels menu to see whats going on. maybe you selected a single channel inadvertantly by using a keystroke.
    Fast Fwd Multimedia
    Web, IT & Cloud Computing Consultancy
    Currently looking for web freelancers. Get in touch!

  3. #3
    SitePoint Addict
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Illinois
    Posts
    238
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I did open up the channels, all the eye icons are there as well. I found it will let me, at least move and edit and particular layer, but I have tohave the channels window open and select all the channels first then move or edit. It's weird I've never had this happen before and I don't deal with the channels window all that much.

  4. #4
    The Mind's I ® silver trophy Dark Tranquility's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    KSA - UAE
    Posts
    9,458
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Try this:
    Windows >> Channels you will see a layer in the channels palette called Quick Mask. remove it!

    I mean the problem may be due to selecting 'Edit in Quick Mask Mode' tool, you have to work in the 'Standard Mode'

    Hope this is it

  5. #5
    SitePoint Wizard silver trophy linkin99's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Wisconsin
    Posts
    1,456
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    /\--- I'm sure it is..I tried duplicating his problem and I got the same error.
    sasquash, do you have any layer masks in the channels view? If you do, you can either delete them, or hide them in the channels view, then go back to layers view and click on the layer thumbnail that you want to move, then try moving it with move tool. You probably had a layer mask on the layer you were trying to manipulate for this error to come up.

  6. #6
    SitePoint Member
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    1
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hey you guys rock. This is it :-) I just had the same problem and deleting that weird channel in the channel palette helped. Merci Dark Tranquility and greetings to Montpellier ;-)

  7. #7
    SitePoint Addict zoordaan's Avatar
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    NYC/Texas
    Posts
    348
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Thumbs up

    Thanks. This was the info I needed. Received a file from someone and kept getting this error when I tried editing.


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •