SitePoint Sponsor

User Tag List

Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    SitePoint Addict
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    london
    Posts
    222
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Xampp users, can't get mysql started

    I just installed Xampp and everything is running except for MYSQL, I went to "Status" and it said "deactivated".

    What could the problem be?

    It says
    Busy...
    ERROR: Mysql service not started [-1]
    Help, I'm totally lost.

  2. #2
    SitePoint Evangelist spinmaster's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    456
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    maybe you want to try the XAMPP forum...

    http://www.apachefriends.org/f/index.php?c=7

  3. #3
    SitePoint Addict
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    london
    Posts
    222
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I did, just tryna see if I can get a quicker response here being that this forum is probably busier than theirs.

  4. #4
    SitePoint Member
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Norway
    Posts
    11
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Which OS? had the same problem on windows, I gave up and found another xampp like package...

  5. #5
    SitePoint Evangelist Scheisskopf's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Southampton, UK
    Posts
    537
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I found xampplite a doddle

    literally have to click install, then xampp-start and it's done

  6. #6
    SitePoint Member itxweather's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Wales, UK
    Posts
    2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    No command line/MySQL.exe (XAMPP).

    Quote Originally Posted by 187skillz
    I just installed Xampp and everything is running except for MYSQL, I went to "Status" and it said "deactivated".

    What could the problem be?

    It says


    Help, I'm totally lost.
    Hello,

    Am trying to work through Sitepoint's Database Driven Website 2nd Edition and have downloaded XAMPP. php seems to be working but i'm having problems in logging on to MySQL via c:\mysql\bin or Program Files\xampp\mysql as mysql isn't installed in root from what I can gather, double-clicked on mysql.exe, command line window quickly appears but disappears :-(.

    Am running WinXP with SP2. Any idea's where i'm going wrong and how I can get a command line, ready to run the MySQL client program and connect to MySQL server?.

    Any comments would be appreciated.
    Thank you.

    Best Regards.
    itx-weather.co.uk

    http://www.itx-weather.co.uk/

  7. #7
    SitePoint Addict
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    london
    Posts
    222
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Scheisskopf
    I found xampplite a doddle

    literally have to click install, then xampp-start and it's done
    If it's a fresh install on your system, I had install Apache/MySQL/PHP before on my own and basically had to delete them and go to the registry key and do all kinda madness.

    Got it working now, thank God.

    Itxweather goodluck, someone should be able to help you.


    Zokra I'm on windows.


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •