SitePoint Sponsor

User Tag List

Results 1 to 17 of 17
  1. #1
    SitePoint Enthusiast
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    58
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    link within a div

    Hi,

    i want a link in a div that can lauch another page within the div!!

    exemple: <A href="test.html">test</A> to be launched within a div..

    how can i do that?

    thanks in advance

  2. #2
    Non-Member
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Netherlands
    Posts
    4,300
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

  3. #3
    SitePoint Enthusiast
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    58
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    isn't there another way?


    if not, are iframes comaptible with every navigator??

  4. #4
    Non-Member
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Netherlands
    Posts
    4,300
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hello

    1 go to new page, yes this works and is very simple!
    2 use frameís
    3 iframe
    4 popup new page with 800x640px etc

    part of page
    5 show hide divís, very simple and effective
    6 contentchange

  5. #5
    SitePoint Enthusiast
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    58
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ok but i've got a problem!
    i've tried using liframe within div but something's wrong:

    the following code works
    Code:
    <DIV class=fenContent>
    <iframe src='http://www.yahoo.com' width='100%' height='90%' scrolling="auto" frameborder="0"></iframe>
    </DIV>
    but this one doesn't:
    Code:
    <iframe src='test.html' width='100%' height='90%' scrolling="auto" frameborder="0"></iframe>

    Where is the problem??

  6. #6
    Non-Member
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Netherlands
    Posts
    4,300
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hello

    This will get page full screen:

    is your link OK did you save the page?

    <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">

    <html>
    <head>
    <title>Untitled</title>
    </head>

    <body topmargin="0" leftmargin="0">

    <iframe src='test.htm' width='100%' height='100%' scrolling="auto" frameborder="0"></iframe>

    </body>
    </html>

  7. #7
    SitePoint Enthusiast
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    58
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yes i've tried that it works in a full page but not within the div i've got a blank page...

  8. #8
    Non-Member
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Netherlands
    Posts
    4,300
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hello

    give the div a position x,y and a size witdh and height ?

    <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">

    <html>
    <head>
    <title>Untitled</title>
    <style>
    div{position:absolute;}
    .fenContent{left:0px;top:0px;height:100px;width:100px;}
    </style>
    </head>

    <body topmargin="0" leftmargin="0">

    <div class="fenContent"><iframe src='test.htm' width='100%' height='100%' scrolling="auto" frameborder="0"></iframe></div>

    </body>
    </html>

  9. #9
    SitePoint Enthusiast
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    58
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    i really don't understand it works in a whole page
    but in mine no:

    works perfectly in case on fenbar 2 with external page but it stille doesn''t in fenbar3....

    Code:
    <DIV class=fenster id=fen2>
    <DIV class=fenMaxBtn id=fenMaxBtn2 title="Click to Maximize/Restore"></DIV>
    <DIV class=fenBar id=fenBar2 title="Drag to Move">xFenster 2</DIV>
    <DIV class=fenContent>
    <iframe src='http://www.yahoo.com' width='100%' height='90%' scrolling="auto" frameborder="0"></iframe>
    </DIV>
    <DIV class=fenResBtn id=fenResBtn2 title="Drag to Resize"></DIV></DIV>
    
    
    <DIV class=fenster id=fen3>
    <DIV class=fenMaxBtn id=fenMaxBtn3 title="Click to Maximize/Restore"></DIV>
    <DIV class=fenBar id=fenBar3 title="Drag to Move">xFenster 3</DIV>
    <DIV class=fenContent>
    <iframe src='hello.html' width='100' height='10' scrolling="auto" frameborder="0"></iframe></div>
    </DIV>
    <DIV class=fenResBtn id=fenResBtn3 
    title="Drag to Resize"></DIV></DIV>

  10. #10
    SitePoint Enthusiast
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    58
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    in order for you to have a better idea of the problem
    see the joined folder...
    Attached Files Attached Files

  11. #11
    Non-Member
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Netherlands
    Posts
    4,300
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hello

    wat is not working? you do not see the iframe see below 10?

    <iframe src='hello.html' width='100' height='10' scrolling="auto" frameborder="0"></iframe></div>
    </DIV>
    <DIV class=fenResBtn id=fenResBtn3
    title="Drag to Resize"></DIV></DIV>

    or is something you want to do with javascript not working?

  12. #12
    SitePoint Enthusiast
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    58
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    no i see the iframe within the div but the hello page does not appear.... in it
    i mean the iframe stays blank...

  13. #13
    Non-Member
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Netherlands
    Posts
    4,300
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hello

    one last shot {visibility:visible;}

    in your CSS (or script?)

    div{visibility:visible;border:1px solid #ffff00;}

    this will make all div's visible and you can check there size

  14. #14
    SitePoint Enthusiast
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    58
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ??? where do you want me to put that?

  15. #15
    SitePoint Enthusiast
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    58
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    forget about it i've just tried the same thing in another page and it works!!

    that's what we can call, informatic miracle!!!

  16. #16
    Non-Member
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Netherlands
    Posts
    4,300
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hello

    Yes Cut and Paste is an Art!

  17. #17
    SitePoint Wizard gRoberts's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Birtley, UK
    Posts
    2,439
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    can I just ask, your trying all of this, does the page your referencing to actually exist?


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •