SitePoint Sponsor

User Tag List

Results 1 to 2 of 2

Hybrid View

  1. #1
    SitePoint Member
    Join Date
    May 2001
    Location
    Atlanta
    Posts
    4
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    When I set up the ./configure for php I get an error. Anyone with explaination & hints thank you. I have posted in Beginner section as well. But have it listed complete here. oh, i use SuSE Linux if distro matters.

    first I enter this.
    #>./configure --prefix=/usr/local/php --with-config-file-path=/usr/local/php --with-apxs=/usr/sbin/apxs --enable-track-vars --enable-magic-quotes --enable-debugger

    then this appears.
    loading cache ./config.cache
    checking for a BSD compatible install... /usr/bin/ginstall -c
    checking whether build environment is sane... yes
    checking whether make sets ${MAKE}... yes
    checking for working aclocal... missing
    checking for working autoconf... missing
    checking for working automake... missing
    checking for working autoheader... missing
    checking for working makeinfo... found
    checking whether to enable maintainer-specific portions of Makefiles... no
    checking host system type... i586-pc-linux-gnu
    checking for gawk... gawk
    checking for bison... no
    checking for byacc... no
    configure: warning: You will need bison if you want to regenerate the PHP parsers.
    checking for gcc... gcc
    checking whether the C compiler (gcc ) works... yes
    checking whether the C compiler (gcc ) is a cross-compiler... no
    checking whether we are using GNU C... yes
    checking whether gcc accepts -g... yes
    checking how to run the C preprocessor... gcc -E
    checking for AIX... no
    checking for gcc option to accept ANSI C... none needed
    checking for ranlib... ranlib
    checking whether gcc and cc understand -c and -o together... yes
    checking whether ln -s works... yes
    checking for flex... lex
    checking for yywrap in -ll... no
    checking lex output file root... ./configure: lex: command not found
    configure: error: cannot find output from lex; giving up
    #>
    then I get sad face and contact community to help.

    Thank you
    student#5

  2. #2
    SitePoint Member
    Join Date
    May 2001
    Location
    Atlanta
    Posts
    4
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    no worries I figured it out, but ka-now, a ka-new problem.

    doah! I figured it out.
    pilot error.
    I was missing flex AND Bison! Even though when I checked packages installed it says ok...it was not.


    now I have new problem.

    I have been doing PHP/MySQL tutorial (Thanks Kevin!) but I try to write to mySQL db and it will not, I can display. I try to show form and it will not. code similar to http://www.mysql.com/articles/ddws/24.html

    <?php
    if ( isset($myVariable_here)):...
    ?>
    <form>yes form elements
    </form>
    <?php
    else
    ...some info here...
    echo("<P><a href=$PHP_SELF?myVariable=1>showform</a></p>");

    when I insert different <body> tags into the <?php if, and <?php else code, I never get the else bgcolor, but I get the info from db displayed.
    student#5


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •