SitePoint Sponsor

User Tag List

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    SitePoint Enthusiast user9's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    localhost
    Posts
    53
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    flickering when dynamically appending data

    Hi everyone

    I have a setTimout() function that reads data from a .txt file into a section of my page by xml-http request.

    Everything works well, except that there is a noticeable flickering when I use Firefox. In IE I see no flickering. The data load is actually very little, 30 lines of text at most.

    Does anyone know of a way to eliminate fllickering?

    Thanks a lot.

  2. #2
    SitePoint Wizard Pepejeria's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Too far up north
    Posts
    1,566
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    This flickering is caused by a bug in Firefox. Some people see the flickering, some others dont.

  3. #3
    SitePoint Enthusiast user9's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    localhost
    Posts
    53
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Thanks a lot Pepejeria. Hopefully it'll be fixed in the next version.

  4. #4
    SitePoint Enthusiast user9's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    localhost
    Posts
    53
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pepejeria, I tried googling for the flickering bug, but I'm not finding anything. I also checked the developers forum for firefox but came up empty.

    I searched for "xml http firefox flicker". Am I using the wrong terms maybe?

    Where can I find out more about this bug?

    Thanks a lot

  5. #5
    SitePoint Wizard Pepejeria's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Too far up north
    Posts
    1,566
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I might have misunderstood you. Exaclty when does the flicker occur? In Firefox 1.0 flicker could occur when left align elements or flotas appeared on the webpage. That bug is fixed.

    When it comes to animate stuff on the screen, some people see flicker.
    Though that might also not be your problem. How about provding some code or an URL that shows this issue?

  6. #6
    SitePoint Enthusiast user9's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    localhost
    Posts
    53
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Thanks a lot for the link, Pepejeria. You didn't misunderstand
    My problem is exaclty like the first case on the list
    https://bugzilla.mozilla.org/attachment.cgi?id=100541 , a setTimeout function and then a call to innerHTML. I'll try to modify the code.

    Thanks a lot, exactly what I was looking for.


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •