SitePoint Sponsor

User Tag List

Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    SitePoint Zealot Blunderboy's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Germany
    Posts
    151
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Question Can't play mpg/mpeg in Windows Media Player

    I used to be able to play mpg/mpegs with WMP and Realplayer but now I can only play the audio while the video seems to freeze on frame 1, or it remains black.. I have VideoWave 4.0 SE which does play these files. Anyone know how I can enable this in my media players? (WMP 9 on Win98)

  2. #2
    SitePoint Evangelist figbeam's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Sweden
    Posts
    508
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I had the same problem a while ago. It seemed to be connected to the different video codecs. I installed "ACE Mega CoDecS Pack" and WMP refused to play mpegs. It would still play DivX (if I remember correctly). I uninstalled the codecs pack and it worked again, but never as good as before. I have since installed the pack again and now it works for some mysterious reason. I don't know why it should stop working when I install codecs but that seemed to be the case.

    Try messing around a bit with your codecs and see if it helps.

  3. #3
    Twitter - @CarlBeckel busy's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    Richmond, VA, USA
    Posts
    819
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Strange, that happened to me today too. I still haven't fixed it, I've been using divx player instead.


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •