SitePoint Sponsor

User Tag List

Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    That's Right. notepad_coder's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Colorado
    Posts
    835
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    authentication problems

    i'm running apache 1.3.29 and i'm trying to set up a basic auth on a virtualhost, when i use a .htaccess file, nothing happens so i went into httpd.conf and did a <Directory>. now it prompts for user/pass but it wont log me in. this is what im doing:

    Code:
    root@codegeeks:/usr/local/phpMyAdmin$ htpasswd -c .htpasswd admin
    and in httpd.conf
    Code:
    <Directory /usr/local/phpMyAdmin>
     	AuthType Basic
     	AuthName "phpMyAdmin"
     	AuthUserFile /usr/local/phpMyAdmin/.htpasswd
     	Require admin
     </Directory>
    does anyone know how i might fix this problem? and also how to get .htaccess files working?
    - the lid is off the maple syrup again!

  2. #2
    FreeBSD The Power to Serve silver trophy pippo's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Italy
    Posts
    4,514
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    > and also how to get .htaccess files working?
    check how AllowOverride was set.
    It should be: AllowOverride All

    Could you PM to your httpd.conf or send it to pippo at sitepointforums dot com ?


    Mr Andrea
    Former Hosting Team Advisor
    Former Advisor of '03

  3. #3
    FreeBSD The Power to Serve silver trophy pippo's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Italy
    Posts
    4,514
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    OK,
    you have to use
    Require user admin etc

    you missed the user part.


    Mr Andrea
    Former Hosting Team Advisor
    Former Advisor of '03


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •