SitePoint Sponsor

User Tag List

Results 1 to 6 of 6

Thread: SSH Problems

  1. #1
    SitePoint Evangelist goughb's Avatar
    Join Date
    Sep 2000
    Location
    Chicago
    Posts
    526
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    SSH Problems

    I have 2 servers lets call them Bart and Homer. I have 2 routers, one router is for my dsl modem. Bart is assigned to 192.168.1.4 and Homer is on a subnet through the second router on 192.168.100.6.

    I have forwarding set on both routers and can connect to Homer, but the username and passwords fail.

    This also fails when I try connecting to Homer from a machine on the 192.168.100 subnet.

    But, I can authenticate fine when connecting through Bart. Any suggestions on how I can connect to Homer and why these passwords fail on one machine but not the other?

    Brett

  2. #2
    Idler. Chazzy's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Uk
    Posts
    336
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Os ?

  3. #3
    SitePoint Evangelist goughb's Avatar
    Join Date
    Sep 2000
    Location
    Chicago
    Posts
    526
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Chazzy
    Os ?
    SuSe

  4. #4
    Idler. Chazzy's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Uk
    Posts
    336
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Not sure about Suse but your not using the root account to login are you? ... does telnet/ftp work?

  5. #5
    SitePoint Evangelist goughb's Avatar
    Join Date
    Sep 2000
    Location
    Chicago
    Posts
    526
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quote Originally Posted by Chazzy
    Not sure about Suse but your not using the root account to login are you? ... does telnet/ftp work?
    It doesn't work on either a root account or a normal user account. I don't have telnet and ftp running.

    Brett

  6. #6
    Idler. Chazzy's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Uk
    Posts
    336
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I'd suggest opening one of those services up to see whether its a configuration issue on the subnet/routing or a configuration issue on the box itself.


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •